Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 980 de viroze şi aproximativ 400 de pneumonii au fost înregistrate în Gorj în ultima săptămână

wall-street.ro
medici romani strainatate

Peste 980 de viroze au fost înregistrate, în ultima săptămână de raportare, la nivelul judeţului, 42 de persoane fiind internate, se arată într-o informare a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în săptămâna 14 - 21 ianuarie au fost înregistrate 982 viroze, cele mai multe fiind la grupa de vârstă 5-14 ani (313), urmate de grupa 15-49 de ani (281) şi 2-4 ani (153).

Citește și: Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblaţi după teste de gripă pentru că le faceţi degeaba! Medicamentul Oseltamivir ia gripa în 24 de ore

"În ceea ce priveşte numărul pneumoniilor, au fost înregistrate 398 de cazuri, cele mai multe fiind la grupele de vârstă 15-49 ani, cu 108 de persoane bolnave, peste 65 de ani, cu 75 de persoane, şi 5-14 ani, cu 71 de îmbolnăviri. În total, au avut nevoie de internare 124 persoane cu pneumonie", a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian. 

Ea a adăugat că stocul vaccin antigripal este de 848 de doze, în ultima săptămână fiind vaccinate 75 de persoane, dintre care 45 cu vârsta de peste 65 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.