Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste o mie de gălățeni, la slujba de Bobotează: Nouă bărbați s-au aruncat în Dunăre după crucea sfințită

www.a1.ro
cruce Bobotează Dunăre

Peste o mie de credincioși au participat la slujba de Bobotează oficiată pe faleza Dunării din Galați. Participanții au primit agheasmă din butoaiele cu apă sfințită de preoți, iar la final au asistat la ceremonia de prindere a crucii. Anul acesta, în apele reci ale Dunării s-au aruncat 9 bărbați, anunță MEDIAFAX.

Slujba de Bobotează de la Galați a avut loc, luni, pe faleza Dunării. În timpul evenimentului, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfințitul Părinte Casian, a săvârșit slujba de sfinţire a apei, care ulterior a fost împărțită credincioșilor. În total, au fost împărțite 20 de tone de apă din butoaiele pregătite de preoți.

Citește și: Liberalii i-au primit, în UNANIMITATE, pe demisionarii din Pro România - SURSE

La ceremonie au participat numeroși gălățeni care au venit pentru agheasmă, deși temperaturile au fost apropiate de îngheț.

„Chiar dacă nu este gerul Bobotezei, este frig. Este o atmosferă frumoasă la care au răspuns o mulțime de gălățeni, cu copii, cu familii, cu vârstnici. Putem vorbi de reunirea familiei noastre de la Dunărea de Jos în marele oraș Galați. Oamenii au venit ca firele de apă ca să se adune la Dunărea noastră pe care o numim Iordanul României”, a spus ÎPS Casian.

Momentul culminant al ceremoniei a fost aruncarea Sfintei Cruci şi ridicarea ei din apele Dunării de către un înotător curajos. Anul acesta, la întrecere au participat nouă bărbați. Întrecerea s-a încheiat fără incidente, iar crucea a fost prinsă de Ionuț Bolea, un șomer de 36 de ani din Galați. Acesta a spus că este prima dată când se aruncă în Dunăre.

„Vreau să-mi poarte noroc. Îmi doresc multă sănătate la copiii mei, am doi, de 2 și 10 ani. E prima oară când mă arunc în Dunăre, sper să-mi aducă noroc și să-mi găsesc de muncă”, a declarat presei câștigătorul întrecerii de la Galați.

Vezi si: SURSE Încep raiduri liberale în fiefurile PSD .

Pentru acest ritual este folosită o cruce de lemn care poate fi transportată de cei care se aruncă în apă. În fiecare an, mai mulți bărbați se înscriu la concurs, ritualul având scopul de a ierta păcatele oamenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.