Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Încep raiduri liberale în fiefurile PSD

razboi

În PNL s-a deschis sezonul de „vânătoare”: o parte din șefii județeni liberali au dat sfoară în teritoriu că primarii social-democrați care sunt „buni gospodari” și nu au probleme în justiție sunt așteptați la o cafea pentru o discuție despre alegerile locale din 2020. Surse din conducerea PNL au declarat STIRIPESURSE.RO că sunt vizate în special puternicele fiefuri social-democrate din sudul țării.

Potrivit surselor citate, mai mulți edili social-democrați ar cocheta cu ideea unei candidaturi din partea PNL la alegerile locale. Liberalii susțin că partidul a devenit mult mai atractiv în teritoriu după schimbarea prefecților numiți de PSD cu prefecți de la PNL, la pachet cu preluarea de către liberali a Ministerului Dezvoltării.

Momentan, PNL se concentrează pe primarii de comune și dacă negocierile decurg conform planului, liberalii speră să devină atractivi și pentru edili PSD de orașe.

Raportul actual de primari este de 2:1 în favoarea PSD. Liberalii au discutat că trebuie să răstoarne acest raport de forțe din administrația publică la 2:1 în favoarea PNL ca să fie siguri că social-democrații nu pot emite pretenții pentru viitoarea guvernare.

De cealaltă parte, social-democrații se tem că liberalii vor juca murdar. Surse din PSD au declarat STIRIPESURSE.RO că nu este deloc exclus ca instituții ale statului cu șefi liberali să înceapă controale la primăriile PSD pentru a-i speria pe primarii social-democrați mai slabi de înger.

Vezi si: SURSE - PNL oficializează transferurile de la Pro România: mișcarea începutului de an în Parlament .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.