Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste o mie de intervenții ale pompierilor în ultimele 24 de ore

pompieri

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, salvatorii au fost solicitaţi în 1.002 cazuri, 52 fiind misiuni de stingere a incendiilor, 877 pentru acordarea primului ajutor medical, au avut cinci misiuni de descarcerare şi tot atâtea pentru deblocare/salvare, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis duminică, informează agerpres.ro

În noaptea de Înviere, peste 2.000 de salvatori au asigurat misiunile specifice în zonele în care au fost organizate evenimente publice de amploare, iar alţi 3.000 au fost la datorie pentru protecţia şi siguranţa cetăţenilor, în cazul producerii unor evenimente nedorite. 

"În această perioadă, 780 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 11 persoane au fost salvate din medii ostile vieţii. Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a scăzut cu 21% faţă de Noaptea de Înviere din anul trecut", menţionează IGSU. 

Pentru asigurarea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii în această perioadă, IGSU a dispus o serie de măsuri pentru eficientizarea misiunilor. 

Au fost dislocate mai multor autospeciale de descarcerare şi acordare a primului ajutor medical pe autostrăzile A2 şi A4, având în vedere că este preconizată o creştere a numărului de persoane care se deplasează în zona litoralului. 

Totodată, în localitatea Prislop din judeţul Hunedoara a fost operaţionalizat un punct de prim ajutor medical, unde paramedicii SMURD vor asista persoanele cu urgenţe medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.