Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste o mie de persoane au asistat la funeraliile actriţei Mireille Darc

agerpres.ro
Alain Delon funeralii Mireille Darc

Peste o mie de persoane au asistat vineri la Paris la funeraliile lui Mireille Darc, emblematica actriţă franceză a anilor 1960-1970, în prezenţa unui număr impresionant de celebrităţi, inclusiv a fostului ei partener de viaţă, actorul Alain Delon, relatează AFP, citată de AGERPRES.

"La fel ca o stea căzătoare, Mireille Darc a traversat timpul lăsând în urma ei fragmente de vis şi de iubire", a declarat în predica sa preotul Jean-Michel Di Falco de la biserica Saint-Sulpice din centrul Parisului, înainte ca violoncelistul Dimitri Maslennikov să interpreteze Suita Nr. 6 de Bach.

Citeşte şi: Richard Anderson, actor de cinema și televiziune, a murit la 91 de ani

Sute de admiratori ai actriţei, decedată în noaptea de duminică spre luni la Paris, la vârsta de 79 de ani, s-au grupat în spatele barierelor de securitate amenajate în faţa curţii bisericii. 

În biserică, Alain Delon, purtând o floare albă la butonieră, se afla în primul rând, la câteva locuri distanţă de soţul actriţei, Pascal Desprez. 

Alain Delon a afirmat la o zi după moartea fostei sale partenere de viaţă că Mireille Darc "a fost femeia vieţii (sale)". "Fără ea, pot să plec si eu", a adăugat starul francez, care a format un cuplu cu Mireille Darc timp de 15 ani, după ce s-au cunoscut în timpul filmărilor de la lungmetrajul "Jeff" (1968). 

A fost de asemenea prezent Anthony Delon, fiul lui Alain Delon, care i-a adus şi el actriţei decedate un ultim omagiu. "Şi ea a fost una dintre femeile care m-au crescut şi a avut întotdeauna cuvinte binevoitoare pentru mine", a spus Anthony Delon. 

Printre numeroasele personalităţi prezente la aceste funeralii s-au aflat Carla Bruni - soţia fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy -, aşezată tot în primul rând de scaune, alături de Alain Delon, cântăreţul Johnny Hallyday şi soţia lui, Laeticia, primarul socialist al Parisului Anne Hidalgo, fostul ministru socialist al Culturii Jack Lang şi regizorii Alexandre Arcady şi Robert Hossein. 

Au mai fost prezenţi jurnaliştii Claire Chazal, Philippe Labro, actriţa de comedie Muriel Robin şi scriitorul Paul-Loup Sulitzer. 

Mireille Darc, celebră pentru silueta ei fină şi coafura platinată, a jucat în peste 50 de filme pentru marele ecran, dintre care 15 au fost realizate în colaborare cu Georges Lautner. În 2016, actriţa a fost spitalizată în urma a două hemoragii cerebrale.

Citeşte şi: Decizie neaşteptată a unui superstar! Ce a făcut-o pe Madonna să se mute în Lisabona .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.