Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste o tonă de pește a fost confiscată de polițiști, de la braconieri

www.agenda.ro
peste congelat

Polițiștii au efectuat, pe parcursul lunii mai, peste 800 de controale pentru combaterea braconajului piscicol, în urmă cărora au aplicat peste 300 de amenzi în valoare totală de 52.000 de lei, forţele de ordine confiscând peste o tonă de peşte, 10 ambarcațiuni şi sute de unelte de pescuit, informează mediafax.

“În ultima lună, polițiștii de ordine publică, de la transporturi și rutieri din Inspectoratul General al Poliției Române, au organizat acțiuni în piețe și târguri de pește și controale la societăți comerciale și amenajări piscicole, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.(...) În urma controalelor și verificărilor au fost înregistrate, pentru constatare de infracțiuni la regimul pescuitului și acvaculturii, 173 de dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 75 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 278 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 52.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Sursa citată mai anunţă că poliţiştii au confiscat din pieţe şi târguri peste o tonă de peşte de diferite specii.

În toată țara, au fost efectuate 813 controale, fiind verificate 426 de obiective (155 de societăți comerciale, 47 de amenajări piscicole și asociații de profil și 224 de piețe și târguri). Ca măsuri complementare, au fost confiscate aproape 1.600 kg de pește de diferite specii, dintre care opt kg de sturion, 10 ambarcațiuni, două autovehicule și peste 300 de unelte de pescuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.