Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste şapte milioane de măşti chirurgicale vor fi DONATE de Taiwan ţărilor lovite de pandemie

smartreview
masti chirurgicale protectie

Taiwanul va dona 7.07 milioane de măşti chirurgicale ţărilor lovite cel mai dur de pandemia de coronavirus, au anunţat marţi autorităţile, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

Potrivit purtătoarei de cuvânt al Ministerului de Externe din Taiwan Joanne Ou, 2,28 milioane de măşti vor fi donate SUA, iar 1,3 vor merge în Uniunea Europeană şi statele membre.

Citeşte şi: BREAKING - CEDO, lovitură pentru România: Demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă

Alte 1,09 milioane de măşti vor fi donate aliaţilor diplomatici ai Taiwanului şi 1,8 milioane vor merge la partenerii sudici ai Taipeiului, printre care se numără 16 state sud-asiatice şi din Asia de sud-est, precum şi Australia şi Noua Zeelandă.

Alte 600.000 de măşti vor merge în Africa şi Orientul Mijlociu şi vor fi folosite pentru a-i ajuta pe medicii care lucrează cu refugiaţii sirieni.

Citeşte şi: Magistrații BAT cu PUMNUL în masă după decizia CEDO în cazul Kovesi: Vinovații trebuie să SE RETRAGĂ din funcțiile publice

În prezent, în Taiwan, fiecare persoană asigurată în sistemul naţional de sănătate poate cumpăra nouă măşti odată la 14 zile.

Taiwanul a lansat săptămâna trecută un program care-i stimulează pe cetăţeni să-şi doneze măştile chirurgicale pentru a-i ajuta pe oamenii din ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Până marţi, 3,93 de milioane de măşti faciale au fost donate de cetăţeni, care au renunţat la cotele de măşti la care au dreptul pentru viitoare donaţii peste hotare, a precizat ministerul.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi, REPLICĂ FULGER după reacțiile la decizia CEDO: Sper ca hotărârea să reprezinte o reparație simbolică pentru magistrații hărțuiți

În aprilie, Taiwanul a donat 16 milioane de măşti altor ţări în primele două astfel de acţiuni de asistenţă umanitară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.