Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste un miliard de euro injectați în Termocentrala Mintia. Vezi cine este noul proprietar

Radu Pop
termocentrala mintia

”Steaua de pe Mureș” are un nou proprietar. Mass Global Energy a efectuat plata de 91.236.832,87 euro pe 27 decembrie a.c. necesară pentru preluarea termocentralei Mintia, veche de peste 50 de ani. Grupul. Investițiile anunțate de noul proprietar depășesc un miliard de euro!

Licitația pentru preluarea Termocentralei Mintia a fost finalizată în această vară. Singurul ofertant, Mass Global Energy a plătit în urma adjudecării, 10 milioane de euro cu titlu de garanție. Gurile rele, mai ales unii reprezentanți sindicali s-au declarat sceptici față de plata restului de 90 de milioane de euro pe care investitorul s-a obligat să-i plătească până la finalul acestui an. Pe 27 decembrie Mass Global Energy a efectuat plata totală și a anunțat investiții masive în grupul energetic de pe Mureș. Valoarea totală a acestora este estimată la peste un miliard de euro.

„Ne bucurăm că am finalizat această tranzacție în termenii agreați. Am avut sprijinul tuturor părților implicate pentru a obține avizele și autorizațiile necesare ca să putem demara investiția în modernizarea și dezvoltarea Termocentralei Mintia. Investiția de peste 1 miliard de euro va include dezvoltarea capacității de producție făcând din Termocentrala Mintia una din cele mai moderne facilități din Europa și în același timp adaptarea la noile standarde europene pentru trecerea la producția de energie electrică din surse regenerabile care să conducă la neutralitate climatică până în anul 2050″, a spus Ahmad Ismail Saleh, Chairman al grupului Mass Group Holding.

Printre condițiile impuse de Ministerul Energiei se numără repunerea în funcțiune a producției de energie. Până la 1 decembrie 2026, practic peste 3 ani, aproximativ 1.300 de MW noi ar trebui să intre în sistem prin construcția unor capacități de producție pe gaz, în bandă.

Mass Group Holding are experiență în investiții brownfield și greenfield în energie. La nivel global, grupul de companii deține capacități instalate de peste 8500 MW. Grupul industrial deține de asemenea capacități de producție oțel și ciment.

Termocentrala Mintia nu a mai funcționat la capacitatea instalată de 1.200 MW în ultimii 30 de ani. Mai mult decât atât, centrala a intrat în insolvență încă din 2015. În termen de 3 ani, infuzia masivă de capital, de un miliard de euro, va garanta o capacitate instalată și o producție efectivă de energie pe care ”Steaua de pe Mureș” nu a atins-o din 1989.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.