Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste un sfert dintre localităţile din Prahova au depăşit rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori

Facebook
covid 19 coronavirus

Douăzeci şi nouă dintre cele 104 localităţi ale judeţului Prahova au depăşit rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori, în aceste oraşe şi comune autorităţile introducând limitări în ceea ce priveşte activitatea unor categorii de operatori economici.Totodată, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise şi aglomerate din judeţul Prahova, exceptaţi de la regulă fiind copiii mai mici de cinci ani, potrivit Agerpres.

O hotărâre aprobată, marţi seară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova prevede obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi: pieţe, târguri,oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante şi a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

„Administratorii, respectiv proprietarii spaţiilor publice deschise vor afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective”, transmite Prefectura Prahova.

Citește și: Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus, ieșire dură la adresa lui Nelu Tătaru: ‘Incompetența bulbucată lovește din nou’

La nivelul judeţului, aproape o treime dintre localităţi au atins sau depăşit rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori. Este vorba despre Poienarii Burchii, Păuleşti, Surani, Breaza, Blejoi, Plopu, Albeşti-Paleologu, Gura Vadului, Băneşti, Sălciile, Târgşorul Vechi, Cocorăştii Mislii, Băicoi, Păcureţi, Urlaţi, Fulga, Baba Ana, Măneciu, Bătrâni, Plopeni, Ciorani, Ploieşti, Filipeştii de Târg, Bălţeşti, Poiana Câmpina, Măneşti, Gherghiţa, Câmpina şi Adunaţi, din judeţul Prahova.

Pentru aceste comune şi oraşe autorităţile au stabilit că ”toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici au obligaţia analizării modului de desfăşurare a activităţii în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru”.

În plus, în cele 29 de localităţi activitatea restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi activitatea teraselor aflate în aer liber şi a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc este limitată la maximum 50% din capacitate, cu asigurarea tuturor măsurilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară stabilite prin lege.

În plus, alte 21 de unităţi didactice din judeţ trec integral sau parţial la învăţământul online. Este vorba despre şcoli şi grădiniţe din Ploieşti, Câmpina, Plopeni Buşteni, Berceni, Vălenii de Munte Adunaţi, Poseşti, Albeşti Paleologu, Proviţa de Sus şi Cocorăştii Mislii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.