Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peter Eckstein-Kovacs ar fi de acord ca parlamentarii să fie 'puși mai la o parte' la candidaturile pentru CCR

Inquam Photos / George Calin
Peter Ekstein Kovacs

Peter Eckstein-Kovacs, fost senator UDMR, propus pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, a declarat miercuri că atribuţia CCR de emitere a unor decizii în legătură cu anumite conflicte instituţionale dintre autorităţile publice "a stârnit şi va stârni valuri".

Peter Eckstein-Kovacs, propus de Uniunea Salvaţi România în locul Monei Pivniceru, căreia îi expiră mandatul, a fost audiat miercuri în Comisia juridică a Senatului.

"Ceea ce cred eu, raportat la Curtea Constituţională, că una dintre atribuţiile CCR a stârnit şi va stârni valuri, este competenţa lor de a emite un punct de vedere şi o decizie în legătură cu conflictele instituţionale dintre autorităţile publice. Ceea ce înseamnă că, din acest punct de vedere, Curtea Constituţională este puţin un judecător al celorlalte instituţii publice din statul român", a afirmat Peter Eckstein-Kovacs în cadrul audierii.

Cu privire la desemnarea la CCR doar a unor persoane apolitice, acesta a spus că nu are nimic împotrivă ca parlamentarii "să fie puşi mai la o parte la candidaturile la Curtea Constituţională".

"Nu m-aş opune unei astfel de idei. Sunt argumente pro - ca da, să fie excluşi cei care au făcut politică. Eu cred că este o soluţie de compromis, ceea ce s-a conturat la un moment dat în spaţiul public, să fie o distanţă de ani de la întreruperea funcţiei politice sau apartenenţei de partid şi până la candidatură. Practic, e o soluţie de mijloc. Nu am nimic împotrivă ca parlamentarii să fie dacă nu respinşi, dar puşi aşa, mai la o parte, la candidaturile pentru Curtea Constituţională", a spus Peter Eckstein-Kovacs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.