Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea a confirmat prelungirea Programului Tomate până în 15 iunie

petre daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat duminică, la Cefa, că a fost prelungit până în data de 15 iunie termenul de depunere a documentației pentru Programul Tomate.

'Da, rămâne 15 iunie, o dată pe care noi am considerat-o necesară a prelungi actul normativ, dat fiind temperaturile scăzute din această primăvară. Programul acesta este pentru prima dată introdus în România, pe opt ani, și pentru a da viață acestui program și a satisface cerințele producătorilor am considerat că este util să prelungim până pe 15 iunie. În acest sens, am realizat un proiect de act normativ, l-am lansat în dezbatere publică, cât de curând va primi aprobarea guvernului, iar producătorii agricoli vor putea beneficia de cei 3.000 de euro pentru o mie de metri pătrați cultivați cu tomate, scrie agerpres.ro.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat recent o propunere privind prelungirea termenului limită de depunere a documentației pentru subvențiile vizând cultivarea roșiilor în solarii, de la 31 mai la 15 iunie.

Ministrul a motivat că a primit solicitări pentru prelungirea termenului din cauza valului de temperaturi scăzute înregistrate pe arii extinse din țară în ultimele luni, fapt care a îngreunat valorificarea tomatelor de către unii mici fermieri în termenul necesar obținerii subvenției.

În județul Bihor sunt peste 190 de cultivatori de legume în spații protejate din Bihor care au depus cereri de finanțare. Primii care au ieșit cu roșii timpurii pe piață sunt legumicultorii din Tămășeu, Roșiori și Sălard.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate în spații protejate (sere, solarii), beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să dețină o suprafață cultivată cu tomate de minimum 1.000 mp; să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primării; să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai, inclusiv și noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.