Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea a explicat de ce România este sabotată de UE în privința irigațiilor: 'Avem șansa a fi întotdeauna pe primul loc la producțiile de cereale'

psd.ro
Petre Daea

Fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, este de părere că România are șansa de a fi întotdeauna pe primul loc în Uniunea Europeană la producțiile de cereale, însă interesele europenilor și pașii greșiți făcuți de actuala guvernare nu ne lasă să ajungem în această poziție.

”Ca să nu facem ce trebuie în sistemul de irigații din România, de câtva timp se vorbește de gestionarea apei. De când am venit în Ministerul Agriculturii, și există stenograme în acest sens, am atras atenția că acesta este un pericol care ne paște și care poate influența în sens negativ mersul agriculturii românești. Când vorbești despre gestionarea apei, te gândești câtă apă dai pentru tona de produs, cum o dai, câtă energie consumi. În România, din toată cantitatea de apă care curge pe teritoriul țării, folosim sub 1% la irigații”, a precizat Petre Daea, la emisiunea „Agricultura la Raport”, citat de AGRO TV.

Citește și: I se cere DEMISIA ministrului Agriculturii! Fermierii sunt furioși: 'Trebuie să plece! Mai dezamăgit, ca fermier, n-am fost niciodată'

„Acest concept de gestionare a apei ne va pune în situația în care Europa să zică ”tu, România, stai! Nu gestionezi cum trebuie apa”; într-un cuvânt, tu să repari tot timpul la sistemul de irigații, dar să nu irigi niciodată. De ce? Pentru că România are șansa unică în Uniunea Europeană, și o spune inginerul Daea, de a fi întotdeauna pe primul loc la producțiile de cereale. (…) Iată șansa pe care o are țara românească. De aceea, continuitatea este cuvântul de ordine, iar în agricultură este inadmisibil să întrerupi programele începute și pe care le-a validat vremea; corecția sau îmbunătățirea lor este perfectă”, a mai spus Petre Daea pentru AGRO TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.