Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea anunță un proiect GRANDIOS: avem deschise 40 de șantiere.

Inquam Photos / George Calin
Petre Daea

Până în anul 2020 vor fi amenajate irigații două milioane de hectare, în prezent fiind 40 de șantiere de amenajare a sistemelor de irigații, a anunțat joi, în județul Iași, ministrul Agriculturii Petre Daea, care a adăugat că alte 30 de șantiere vor fi deschise.

Citește și: Înregistrare BOMBĂ cu viceprimarul Capitalei, despre incidentele din 10 august: 'Te fac de râs, să termin, să scap țara de niște nenorociți' (AUDIO)

”Vom ajunge la 70 de șantiere în sistemul de irigații în toată țara, acolo unde au fost sisteme de irigații iar acum sunt într-o anumită stare de degradare şi nu mai au posibilitatea folosirii cu randament convenabil”, a spus ministrul.

Petre Daea s-a deplasat joi, 28 februarie 2019, în județul Iași, pentru a constata stadiul lucrărilor de reabilitare la amenajarea de irigaţii Tabăra Trifeşti Sculeni (Sud Soloneț), o investiție în valoare de 28,7 milioane lei, ce deservește o suprafață de 4.243 ha.

Cu această ocazie, ministrul a declarat: ”La anumite obiective de investiții lucrările sunt avansate, termenele de punere în funcțiune vor fi respectate, iar în unele cazuri vor fi încheiate lucrările, sau chiar mai devreme. Pentru această lucrare se prefigurează ca termenul de punere în funcțiune să fie respectat, vorbim în acest caz de 1 ianuarie 2020... Guvernul României a aprobat în urmă cu două săptămâni un act normativ prin care vom prelua Canalul Siret Bărăgan de la Ministerul Apelor și Pădurilor. Va fi introdus în reproiectare pentru că sunt necesare unele modificări față de gândirea tehnică inițială, în așa fel încât anul acesta să putem face toate documentațiile, iar de anul viitor să ne apucăm efectiv de lucrări la canalul acesta magistral, extraordinar de important”.

În cadrul Stației de bază SPA Soloneţ se vor efectua următoarele lucrări de reabilitare: înlocuirea a 12 agregate de pompare, refacerea consolidării de mal de la priza de apă, înlocuirea conductelor de aspirație și a celei de refulare, înlocuirea echipamentelor, a instalațiilor hidromecanice și a instalațiilor auxiliare. Vor fi înlocuite, de asemenea instalaţiile electrice (sistem de bare și tablou) de la posturile de transformare şi a tablourilor generale de distribuție din stație. Stația de repompare SRP 1 va beneficia de îmbunătățiri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.