Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea anunţă sprijin de minimis pentru cultura usturoiului şi a cartofului

Inquam Photos / Octav Ganea
petre daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunţă că Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, două hotărâri care vizează scheme de ajutor de minimis pentru cultura usturoiului şi a cartofului.

"Astăzi avem două acte normative de importanţă deosebită, pentru două produse care necesită susţinere şi stimularea noastră - şi o facem de fiecare dată. Este vorba de un sprijin de minimis pentru cultura usturoiului şi a cartofului, ştiindu-se că cele două culturi au avut un regres înregistrat în ultima perioadă. Şi prin stimularea pe care am făcut-o, spun eu, permanent şi insistent, cu sume corespunzătoare, suprafaţa a reuşit să crească în România, iar balanţa acestor produse începe să se înregistreze într-un progres pe care îl dorim cu toţii, în perspectiva asigurării nevoilor interne", a spus el în debutul şedinţei de guvern.

Conform agendei şedinţei de guvern, vor fi aprobate, prin hotărâri, două scheme de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi şi, respectiv, pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de cartof de consum în anul 2023.

Astfel, prin schema propusă, în acest an, pentru susţinerea producţiei de usturoi se stabileşte un cuantum de 3.000 euro/ha cultivat cu usturoi, suprafaţa minimă eligibilă fiind de 0,3 ha. Calculul sprijinului se face proporţional cu suprafaţa de pe care s-a obţinut o cantitate minimă de 3.000 kg/ha, se arată în nota de fundamentare.

Totodată, pentru susţinerea producţiei de cartof de consum s-a propus un cuantum de 200 euro/ha, suprafaţa minimă eligibilă fiind de 0,3 ha. Calculul sprijinului se face proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată cu cartof de consum de pe care s-a obţinut o cantitate minimă de 15 t/ha cartof de consum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.