Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu mi s-a reproșat nimic' - Petre Daea ridică din umeri în alocarea sumelor pentru fermieri din rezerva de criză UE

playtech.ro
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea (PSD), a declarat joi, la Antena 3, că nu i-a făcut nimeni din partid vreun reproș cu privire la suma alocată fermierilor români drept ajutoare de urgență din partea Comisiei.

„Nu mi s-a reproșat nimic pentru că nu aveam de ce, am făcut tot ce era nevoie pentru țară, la timp”, a declarat Petre Daea.

El a negat afirmația prim-vicepreședintelui PNL Dan Motreanu potrivit căruia comisarul european pe Agricultură i-a spus că România nu a putut demonstra pierderile suferite de fermieri în urma intrării pe piață a cerealelor ieftine din Ucraina.

„Am discutat cu comisarul cu cifrele în față”, a precizat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a afirmat că și șeful statului, Klaus Iohannis, „a mers în direcția asta că nu putem înțelege calculul” oficialilor europeni.

Reacțiile

Șeful statului a declarat joi, cu privire la suma propusă de Comisia Europeană (CE) pentru România drept compensaţie pentru fermieri, că este posibil ca datele furnizate de Ministerul Agriculturii să nu fi fost "gândite profund" dar că este „foarte ciudat” ca în Comisia Europeană pe aceste speţe să nu se negocieze nimic, ci să se folosească formule.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a sugerat miercuri că Petre Daea riscă să piardă funcția de ministru din cauza scandalului ajutoarelor pentru fermieri.

Comisia Europeană a anunţat luni că doreşte să recurgă la o rezervă de criză pentru a sprijini fermierii din Polonia, România şi Bulgaria să compenseze "pierderile economice datorate creşterii importurilor de cereale şi oleaginoase" venite din Ucraina.

A fost propusă alocarea unei sume de 29,5 milioane de euro Poloniei, 16,75 de milioane de euro Bulgariei, iar României 10,05 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.