Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea le declară 'RĂZBOI' cormoranilor: 'Îmi vine să intru îmbrăcat după ei. Nu sunt dispus ca România să devină grădină zoologică'

puterea.ro
Petre Daea oaie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, miercuri, la Brăila, că nu este dispus ca România să devină „grădină zoologică”, referindu-se la faptul că 22 de țări au cerut derogare pentru cormorani, dar țara noastră, încă nu. Daea a spus că îi vine să intre îmbrăcat în apă când vede un cormoran.

Ministrul Petre Daea a declarat, presei, că efectivele de cormorani s-au înmulțit foarte mult în Europa și trebuie promovate măsuri, în condițiile în care pierderile de pește sunt uriașe. Acesta susține că în România cormoranii mănâncă de trei ori mai mult peşte decât obţin fermierii din acvacultură, scrie mediafax.ro.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul! Reacție după decizia zilei

„Trebuie să se ia măsuri de către Comisia Europeană pentru că efectivele de cormorani în Europa s-au înmulţit îngrijorăror. În 25 de ani numărul a crescut de 24 de ori, ajungându-se la minimum 1,8 milioane de exemplare. România face parte din ţările care sunt grav afectate. La nivelul Uniunii Europene pierderea cantităţii de peşte prin consumul zilnic al acestor păsări care se hrănesc numai cu peşte este de 300.000 de tone. În România cormoranii mănâncă de trei ori mai mult peşte decât obţin fermierii din acvacultură. Şi dumneavoastră aţi avut aici un fermier care spunea să mergem să vedem cum la ora actuală sunt în jur de 100 de cormorani în amenjarea pe care o are. Eu am spus că nu merg, pentru că mă îndeamnă să intru după ei îmbrăcat”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Petre Daea a mai spus că va cere derogare de la Comisia Europeană pentru a vâna cormorani, astfel încât România să nu se transforme în „grădină zoologică”.

Citește și: Reacție-fulger a PSD, după atacul lui Klaus Iohannis! Manevra de care îl acuză social-democrații pe șeful statului

„Sunt soluţii foarte clare, le vom prezenta, echilibrăm efectivele. Prin măsurile specifice pe care le-au luat şi alte ţări. Facem ce trebuie, ce au făcut şi alte ţări. 22 de ţări au cerut derogare de la Comisie, din nefericire România nu a cerut. (...) Aş vrea să înţelegeţi că eu nu sunt dispus ca România să devină grădină zoologică”, a precizat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a vizitat, miercuri, șantierul pe care se lucrează la modernizarea unor mari sisteme de irigații.

Citește și: Digi anunță că a dat o imensă lovitură! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.