Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea nu dă sarmalele pe greieri: 'Lăsați-i să cânte și ei acolo unde sunt. Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm'

agrointel.ro
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, face front comun cu fermierii români și spune că nu putem înlocui mâncarea românească cu greierii sau alte insecte.

„Mă, nu mâncați făină de greieri, ce căutați cu greieri? Lăsați-i să cânte și ei acolo unde sunt. Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnați, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiți acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceți un asemenea efort.

Iar noi trebuie să fim consecvenți și în același timp stăruitori în a ne păstra tradițiile și consecvenți în a face ce trebuie.

Eu nu apelez la metode alternative. Eu sutn consecvent, păstrez culoarul acesta al tradițiilor pe care l-am preluat de la tata, îl dăm de la generație la generație”, a declarat la Antena 3 ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Comisia Europeană a autorizat, ]n luna februarie, includerea greierului de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană. Greierele de casă este a treia insectă care a fost aprobată pentru consum în Uniunea Europeană după ce, în iulie 2021, a fost emisă aprobarea pentru viermele galben uscat, iar în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare. Greierele de casă a primit autorizație spre a fi consumat atât în formă congelată, uscată sau pudră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.