Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Daea spune că Guvernul dă noi subvenții: 'De la 1 noiembrie, pentru crescătorii de ovine și caprine, apoi pentru taurine'

Inquam Photos / George Calin
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, vineri, la Constanța, că la 1 noiembrie, începe acordarea subvențiilor pentru crescătorii de ovine și caprine, iar de la 1 decembrie, pentru crescătorii de taurine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Petre Daea a declarat că subvențiile vor fi acordate la timp.

„Ministerul Agriculturii dă subvențiile pe care le știți și pe care le dăm la timp. (…) Începând cu data de 1 noiembrie (…) Dăm drumul la subvențiile pentru crescătorii de ovine și caprine, urmând ca din data de 1 decembrie să dăm drumul și la crescătorii de taurine în așa fel încât să le asigurăm anul acesta o parte din sumele pe care le putem distribui prin bugetul statului, urmând să facem restul de onorări la plată a subvențiilor la care au dreptul fermierii români în anul viitor până la 31 martie”, a declarat Petre Daea.

Prezent la Constanța, unde a vizitat Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas, ministrul Agriculturii a subliniat că până la 1 noiembrie s-au avut în vedere subvențiile pentru „fermierii mici”, care au nevoie mai mare de bani.

„Până la această dată noi am socotit necesar să dăm drumul la subvenții pentru fermierii mici, pentru că pe câmp situația este destul de grea. Din cauza secetei terenul este destul de aspru, nu se poate lucra ușor, trebuie să faci mai multe treceri pe unitatea de suprafață, faci cheltuieli suplimentare. Iată, că îți trebuie bani, și atunci este absolut nevoie să intervii și să susții acești mici producători care de regulă nici nu au dotarea necesară pentru a executa lucrările la timp și în condiții bune”, a spus ministrul Agriculturii.

Potrivit lui Daea, în acest moment sunt în fluxul de plată peste 400.000 de cereri, ceea ce reprezintă „mai bine de jumătate de fermierii care au depus cererea unică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.