Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Roman: Alegerile din 1990, cele mai libere din istoria României/ VIDEO

petre roman

Petre Roman, premierul României în primii doi ani după Revoluție, actual deputat PNL, a fost invitat să susţină la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara o conferinţă cu titlul „Valori contemporane. Opţiuni şi perspective. În ce ar trebui să creadă tinerii de astăzi”. Roman a făcut o serie de afirmații care au stârnit reacții de revoltă în sala plină de studenți și nu numai.

Referindu-se la alegerile din 20 mai 1990, în care Ion Iliescu a fost ales cu peste 85% din voturi, iar FSN a câştigat detaşat alegerile parlamentare, Petre Roman a spus că „au fost cele mai libere alegeri din istoria României”.

Vezi și: Bucureştiul, 'salvat' prin absenţă: Nicuşor Dan, la un pas să fie dat afară din CGMB

„Oamenii erau liberi. Nimeni nu îi putea împinge într-o parte sau alta. Deşi nu erau televiziuni, erau ziare care se citeau. Principalele ziare din România, Adevărul şi România Liberă, scoteau zilnic 800.000 – 1.000.000 de copii, când astăzi Adevărul nu trage nici 30.000 şi România Liberă la fel. După aceste alegeri, când au avut loc nişte confruntări urâte, foarte urâte, aşa numită mineriadă, în fine, eu am prezentat strategia mea de guvernare. Fusese un lucru la care au lucrat cele mai strălucite minţi ale României. L-am prezentat şi s-a întâmplat o minune. Deşi fuseseră aleşi şi reprezentanţii opoziţiei, am fost învestit ca prim-ministru fără niciun vot împotrivă. Mai bine de atât nici că se putea. Eram foarte încântat. Mă gândeam că plec la drum cu un asemenea bagaj de încredere”, a declarat Petre Roman de pe scena Aulei Magna a Universităţii de Medicină, potrivit adevarul.ro.

Un profesor prezent în sală l-a acuzat pe Roman că dezinformează tinerii. „Ştiţi cine mi-a spus asta (n.r. că alegerile din 1990 au fost cele mai libere din istoria Românniei)? Corneliu Coposu mi-a spus asta. Dacă nici în el nu aveţi încredere, vă priveşte”, a reacţionat Petre Roman.

Vezi și: FOTO - PNL își calcă în picioare decalogul: penali pe afișele liberalilor

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.