Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Roman reactioneaza la redeschiderea dosarului Mineriadei: Cred ca au fost cazuri de instigare

petre roman

Fostul premier Petre Roman considera ca este normala redeschiderea dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990. El sustine ca trebuie gasiti cei raspunzatori pentru violentele de atunci si cei care au institgat la acele violente.

”Era normal să fie aşa. Victimele acelor împrejurări aveau, fără îndoială, dreptul de a obţine în justiţie o judecată corectă faţă de ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce trebuie aflat este cine sunt cei care au comis acele violenţe şi cine sunt răspunzătorii, dacă a existat cineva, aşa cum cred şi cum am afirmat încă din iunie 1990, dacă ei au fost instigaţi. Eu cred că au fost cazuri de instigare, fie din fosta miliţie sau fosta securitate”, a spus Roman, potrivit Mediafax.

”Nu cred că este vorba despre aspectul politic, aici. E vorba despre victimele şi familiile victimelor. Dincolo de unele interese de ordin politic, tare aş vrea să îi găsim pe cei care au instigat în stradă. Principiul esenţial este acela că victimele au dreptul să îşi ceară dreptatea în justiţie”, a mai spus Petre Roman.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat luni decizia procurorului general Tiberiu Niţu de redeschidere a anchetei în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990", în care este implicat şi fostul preşedinte Ion Iliescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.