Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petre Tobă face acuzații grave. Fostul ministru cere documente și explicații de la CNATDCU

Inquam Photos / George Calin
Inquam Petre Toba

Fostul ministru de Interne Petre Tobă a cerut Ministerului Educaţiei, într-o scrisoare prezentată de euractiv.ro, documente legate de decizia CNATDCU de a respinge raportul comisiei care stabilise că nu a plagiat în lucrarea de doctorat, acuzând totodată "persoane cu funcţii de conducere" din Ministerul Educaţiei că s-au antepronunţat public cu privire la soluţia ce urma să fie adoptată în cazul său.

Într-o scrisoare semnată "Dr. Petre Tobă", fostul ministru de Interne a solicitat, marţi, Ministerului Educaţiei, raportul comisiei de lucru, întocmit ca urmare a analizei tezei sale de doctorat, avizul comisiei de specialitate, întocmit ca urmare a analizării raportului comisiei de lucru, decizia Consiliului General al CNATDCU, pronunţată cu privire la raportul comisiei de lucru, precum şi procesele verbale şi orice alte documente elaborate în legătură cu procedura care a stat la baza pronunţării deciziei Consilului.

Ipoteză halucinantă. Hillary Clinton ar putea fi înlocuită din cursa pentru Casa Albă

"Formulez această solicitare având în vedere şi faptul că la adresa www.cnatdcu.ro/decizii-cntadcu nu a fost publicată nicio decizie a Consiliului General al CNATDCU referitoare la modul în care acest organism s-a pronunţat cu privire la Raportul comisiei de lucru", scrie Tobă, care susţine că a aflat din presă despre decizia CNATDCU, potrivit news.ro.

Petre Tobă mai solicită şi explicaţii legate de numirea unei comisii speciale care să reanalizeze acuzaţiile de plagiat.

"Totodată, vă rog să-mi comunicaţi care sunt temeiurile legale privind numirea unei noi «comisii speciale» în vederea analizării acuzaţiilor de plagiat aduse subsemnatului, precum şi care este procedura legală în baza căreia se va pronunţa aceasta”, arată fostul ministru de Interne în scrisoarea adresată Ministerului Educaţiei.

Fostul ministru afirmă că va folosi documentele şi informaţiile solicitate pentru a-şi exercita dreptul la apărare.

"Menţionez  faptul că aceste documente şi informaţii îmi sunt necesare exercitării dreptului meu la apărare, precum şi atragerii răspunderii persoanelor ce se fac vinovate de încălcarea prevederilor legale pe care erau obligate să le respecte", mai scrie Tobă.

El susţine că persoane cu funcţii de conducere în Ministerul Educaţiei s-au antepronunţat în legătură cu cazul său şi chiar "au determinat luarea unei anumite decizii".

Vicepremierul Vasile Dâncu spune 'ADIO' vieții politice

"Încălcările sunt evidente în contextul în care persoane cu funcţii de conducere din Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi CNATDCU s-au antepronunţat public cu privire la soluţia ce urma a fi adoptată şi au determinat luarea unei anumite decizii prin schimbări repetate ale membrilor comisiilor şi presiuni asupra acestora, ignorând astfel punctele de vedere emise de specialiştii domeniului militar, de informaţii şi securitate naţională”, mai arată Petre Tobă.

Jurnalista Emilia Şercan a scris, în noiembrie 2015, că peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care Petre Tobă a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor şi fără a respecta normele naţionale şi internaţionale de citare în opere ştiinţifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.