Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petrobrazi va fi prima rafinărie din România care va produce combustibil pentru aviaţie

zf.ro
rafinaria Petrobrazi Ploieşti

OMV Petrom va produce combustibil sustenabil pentru aviaţie la rafinăria Petrobrazi prin co-procesarea uleiului de rapiţă produs pe piaţa locală.

Petrobrazi va fi astfel prima rafinărie din România care va produce combustibil sustenabil pentru aviaţie. SAF-ul (Sustainable Aviation Fuel) produs la rafinăria Petrobrazi poate contribui la diminuarea emisiilor de CO2 rezultate din zborurile comerciale cu aproximativ 70% faţă de combustibilul conventional.

Primele cantităţi de test sunt estimate pentru luna iulie a acestui an. Acest test s-a bazat pe primul pilot de co-procesare a uleiului de rapiţă, finalizat cu succes, la rafinăria Petrobrazi, în iulie 2020.

România este unul dintre cei mai mari producători de rapiţă din Uniunea Europeană, situându-se pe locul 4, în 2021. Cea mai mare parte a producţiei este exportată ca materie primă (seminţe), doar o parte din cantităţile obţinute fiind valorificate pe plan intern. Prin utilizarea uleiului de rapiţă obţinut local în producerea de carburanţi sustenabili pentru aviaţie, contribuim la extinderea lanţului valoric al rapiţei în România.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a peste 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.