Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiune pe guverne: Pfizer scumpește vaccinurile împotriva coronavirusului după terminarea contractelor

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat că vaccinurile sale împotriva coronavirusului vor costa „la liber” între 110 și 130 de dolari pe doză odată ce contractele guvernamentale se încheie, potrivit Associated Press.

Noile prețuri ar putea intra în vigoare de la începutul anului 2023, în funcție de momentul în care guvernele își va retrage treptat propriile programe de distribuție.

Angela Lukin, președintele Pfizer pentru îngrijirea primară la nivel mondial și președintele SUA, a explicat că prețurile crescute se datorează costurilor trecerii de la flacoanele cu doze multiple la fiole cu doză unică și distribuția comercială. Lukin a adăugat că noile prețuri sunt încă sub nivelul „a ceea ce ar fi considerat un vaccin extrem de eficient”, conform AP.

Deoarece legea privind îngrijirea la prețuri accesibile impune asigurătorilor să acopere costurile celor mai recomandate vaccinuri fără a plăti din buzunar, mulți vor plăti puțin sau nimic. Persoanele cu acoperire prin asigurări private sau programe publice probabil că nu vor plăti nimic.

Noul preț de listă estimat pentru vaccinul Pfizer împotriva COVID este comparabil cu cel al altor vaccinuri pentru adulți, cum ar fi hepatita și zona zoster, care poate varia de la aproximativ 64 USD la 171 USD , potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Se așteaptă ca vaccinurile și rapelurile împotriva coronavirusului să rămână gratuite până când guvernul își încheie declarația de urgență de sănătate publică din cauza pandemiei de COVID-19 sau își epuizează aprovizionarea dobândită la nivel federal, potrivit unui raport publicat marți de Kaiser Family Foundation (KFF).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.