Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pfizer şi BioNTech ar putea câştiga 13 miliarde de dolari în urma producerii vaccinului anti-COVID

coronavirus vaccin

Producătorul american de medicamente Pfizer şi firma germană de biotehnologie BioNTech pot câştiga 13 miliarde de dolari în urma vânzărilor de anul viitor, care ar fi împărţite între cele două companii, conform analiştilor din cadrul băncii de investiţii Morgan Stanley, anunță MEDIAFAX.

Partea grupului Pfizer ar depăşi cel mai bine vândut produs al companiei, un vaccin pentru pneumonie care a generat anul trecut 5,8 miliarde de dolari din vânzări. Grupul american a declarat că va furniza 100 de milioane de doze în SUA, cu un preţ de 39 de dolari pentru două doze, scrie The Guardian.

Uniunea Europeană a rezervat deja 200 de milioane de doze, iar Marea Britanie a comandat până acum 40 de milioane de doze.

Citește și: Haos în Armenia. Birourile fundațiilor lui Soroș au fost devastate. Omul de afaceri este acuzat că destabilizează Caucazul

În timp ce alte companii au anunţat că nu vor profita de pe urma vaccinului anti-COVID-19, Pfizer a abordat o mişcare diferită. Producătorul a refuzat fondurile de cercetare ale guvernului Statelor Unite sub actualul program de vaccinare – Operation Warp Speed – şi a folosit 2 miliarde de dolari din propriile fonduri pentru a dezvolta un vaccin de imunizare cu BioNTech.

Însă firma de biotehnologie a primit 375 de milioane de euro din partea guvernului german şi un împrumut de 100 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiţii. Prin comparaţie cu Pfizer, care a raportat venituri de 52 de miliarde de dolari anul trecut, BioNTech a înregistrat în 2019 doar 109 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.