Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pfizer, una dintre cele mai mari firme farmaceutice din lume, va investi 500 de milioane de dolari în companii de dimensiuni mici şi medii de biotehnologie

GMP News
Pfizer şi Eli Lilly

Pfizer, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a anunţat că va investi 500 de milioane de dolari în mai multe companii de dimensiuni mici şi medii de biotehnologie, listate la bursă şi care desfăşoară programe de testare clinică a unor medicamente, anunță news.ro.

"Pfizer, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume cu o istorie de peste 150 de ani, a anunţat săptămâna aceasta că va investi 500 de milioane de dolari în mai multe companii de dimensiuni mici şi medii de biotehnologie, listate la bursă şi care desfăşoară programe promiţătoare de testare clinică a unor medicamente", arată compania într-un comunicat.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin

Iniţiativa Pfizer are în vedere investiţii în pachete minoritare de acţiuni în companii listate, care desfăşoară programe de studii clinice şi care au o capitalizare de piaţă de dimensiuni mici şi medii şi care se focusează pe ariile de interes ale Pfizer: medicină internă, inflamaţie şi imunologie, oncologie, boli rare, vaccinuri şi produse specifice pentru uzul unităţilor sanitare.

Companiile partenere vor avea, de asemenea, oportunitatea de a accesa expertiza vastă şi capabilităţile de cercetare, dezvoltare clinică şi producţie oferite de Pfizer în calitate de lider global în industria farmaceutică.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

”Nu a existat vreodată un alt moment mai propice dezvoltării de colaborări noi în industria noastră. Iniţiativa noastră are drept scop injectarea de capital crucial în companii de biotehnologie care împărtăşesc angajamentul nostru de a livra pacienţilor terapii cu adevărat transformative”, a explicat John Young, director executiv business în cadrul Pfizer.

Pfizer este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, având o istorie de peste 150 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.