Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul 'a DEJUCAT' planul SUA și al Coreii de Sud: Ce conspirație uriașă vede Coreea de Nord în tratatul dintre cele două țări

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Phenianul a denunţat luni tratatul de apărare dintre Coreea de Sud şi Statele Unite ca o manevră în vederea în vederea invadării Coreei de Nord, informează Yonhap.

Cu ocazia celei de-a 64-a aniversări a tratatului, Rodong Sinmun, oficiosul partidului comunist nord-coreean, a scris că înţelegerea dintre Seul şi Washington "conţine o conspiraţie pentru actualizarea iluziei lor de a invada Coreea de Nord". Într-un editorial intitulat "Tratatul de război pentru invazie trebuie abrogat fără întârziere", ziarul susţine că manevrele militare americano-sud-coreene "reprezintă o situaţie gravă de securitate în peninsula coreeană, unde există temerea că oricând poate avea loc un război". "În tratatul de apărare reciprocă este implementată explicit ambiţia nesocotită a SUA de a invada", iar tratatul "are scopul de a declanşa în orice moment un război de invazie în Coreea de Nord", mai afirmă articolul citat, conform Agerpres. În corzierencluzie, coreenii din sud, din nord şi de peste hotare "trebuie să abroge fără întârziere tratatul de apărare reciprocă şi să îşi intensifice lupta naţională pentru alungarea forţelor de invazie ale SUA din Coreea de Sud".

Citește și: Premierul Cataloniei anunță rezultatele referendumului: 'Ne-am câştigat dreptul la independenţă'

Statele Unite şi Coreea de Sud au devenit aliaţi prin tratatul semnat la 1 octombrie 1953, la două luni după armistiţiul care a pus capăt războiului din Coreea, din 1950-1953. Documentul, care prevede că părţile se vor ajuta una pe alta în cazul unui atac armat din exterior, constituie şi baza juridică a desfăşurării de trupe americane în Coreea de Sud, pentru exerciţiile militare comune şi pentru instalarea armamentului SUA pe teritoriul sud-coreean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.