Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Phenianul dezminte declarațiile lui Trump, potrivit cărora Coreea de Nord ar fi cerut ridicarea totală a sancțiunilor

Gulf News
trump kim

Coreea de Nord a venit cu ''o propunere realistă'' în timpul summitului de la Hanoi dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump şi nu a cerut decât o ridicare parţială a sancţiunilor economice impuse la adresa Phenianului, a declarat şeful diplomaţiei nord-coreene Ri Yong Ho, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare BOMBĂ cu viceprimarul Capitalei, despre incidentele din 10 august: 'Te fac de râs, să termin, să scap țara de niște nenorociți' (AUDIO)

Ministrul de externe nord-coreean a dezminţit afirmaţiile făcute de Donald Trump, conform căruia Phenianul a cerut ridicarea totală a sancţiunilor, ceea ce, potrivit preşedintelui american, a făcut imposibilă încheierea unui acord.

Potrivit ministrului nord-coreean, Phenianul a propus de asemenea închiderea complexului său nuclear de la Yongbyon în schimbul unei ridicări parţiale a sancţiunilor.

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi, după summitul cu Kim Jong Un de la Hanoi, că liderul nord-coreean a fost dispus să renunţe la unele dintre centrele nucleare ale ţării sale, "dar nu la cele pe care le-am dorit noi". Trump a explicat că discuţiile s-au blocat în privinţa chestiunii sancţiunilor economice impuse Coreei de Nord din cauza programelor nuclear şi de rachete balistice ale acesteia.

Cel de-al doilea summit dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a încheiat brusc joi, la Hanoi, fără un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.