DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Philip Morris International anunță că Medicago va furniza până la 76 de milioane de doze din vaccinul candidat, derivat din plante, împotriva COVID-19

coronavirus vaccin

O filială a Philip Morris International este acționar într-o companie biofarmaceutică ce a ajuns la un acord cu două departamente ale Guvernului Canadei în vederea accelerării eforturilor pentru dezvoltarea vaccinului candidat pentru COVID-19

Din 2008, Philip Morris Investments B.V. (PMIBV), o filială a Philip Morris International (PMI) (NYSE: PM), este acționar în cadrul Medicago, în care deține o participație de aproximativ o treime din acțiuni. Philip Morris Investments B.V. (PMIBV) sprijină demersurile inovatoare ale Medicago de cercetare și dezvoltare de produse derivate din plante, cu accent pe vaccinuri.

Această investiție este aliniată la eforturile PMI de valorificare a științei și inovației. Compania japoneză Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPC) este acționarul majoritar și partenerul PMIBV în cadrul Medicago. Printre altele, PMIBV și MTPC vor contribui cu finanțare suplimentară în vederea sprijinirii eforturilor Medicago de a dezvolta un vaccin candidat pentru COVID-19.

Medicago, o companie biofarmaceutică cu sediul în Quebec, a anunțat că a ajuns la un acord cu Public Services and Procurement Canada (PSPC – Servicii și Achiziții Publice din Canada) pentru a furniza până la 76 de milioane de doze din vaccinul său candidat împotriva COVID-19, în curs de aprobare din partea Health Canada (departamentul din Guvernul canadian responsabil cu politicile de sănătate ale țării).

Innovation, Science & Economic Development (ISED), un alt departament din cadrul Guvernului federal canadian, va acorda Medicago 173 milioane de dolari canadieni (sau aproximativ 131 milioane de dolari SUA) pentru a sprijini dezvoltarea vaccinului și studiile clinice aferente, precum și pentru construirea unității de producție a companiei din Quebec.

Citește și: Interesele Rusiei în Balcani! 'Influența nocivă' a rușilor în regiune. Serghei Lavrov: 'De unde vine?'

André Calantzopoulos, CEO PMI, a declarat: „Salutăm colaborarea anunțată între două departamente ale Guvernului canadian și Medicago pentru accelerarea eforturilor companiei împotriva COVID-19. Atunci când guvernele și companiile își unesc eforturile pentru a promova obiective comune pentru binele public, se pot obține rezultate mai bune. Ne bucurăm să putem sprijini eforturile Medicago de a dezvolta, fundamenta, produce și furniza un vaccin candidat împotriva COVID-19. Sperăm că va avea succes”.

Medicago a început studiile de fază 1 pe voluntari în 14 iulie și estimează că studiile de fază 2 vor demara la începutul lunii noiembrie 2020. Dacă studiile de fază 2 vor avea succes, se anticipează că studiile de fază 3 vor începe în decembrie 2020.

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) și-a propus să transforme industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum în care țigările vor fi înlocuite cu produse fără fum în beneficiul fumătorilor adulți care, altfel, ar continua să fumeze, dar și al societății, al companiei și al acționarilor săi.

Citește și: SFIDĂTOR În plină pandemie, un medic a fost prins când lua mită: a fost reţinut pentru 24 de ore

PMI este lider internațional în industria tutunului și se ocupă cu fabricarea și comercializarea țigaretelor, a produselor fără fum, a dispozitivelor și accesoriilor electronice aferente acestora, precum și a altor produse care conțin nicotină pe piețele din afara Statelor Unite ale Americii. Suplimentar, PMI pune la dispoziția Altria Group, în vederea comercializării sub licență în Statele Unite, o versiune a dispozitivului IQOS și consumabile. În SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat promovarea dispozitivului ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice.

PMI își construiește viitorul pe o nouă categorie de produse fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului tradițional. Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produse, tehnologie de ultimă generație și oameni de știință de top, PMI dorește să se asigure că produsele sale fără fum răspund preferințelor consumatorilor adulți, precum și cerințelor riguroase de reglementare. Portofoliul de produse fără fum IQOS al PMI include produse heat-not-burn și produse cu vapori cu conținut de nicotină.

Până în 30 septembrie 2020, PMI estimează că aproximativ 11,7 milioane de fumători adulți din întreaga lume au renunțat la fumat și au trecut la produsul care încălzește tutunul al PMI, disponibil în 61 de piețe în principalele orașe sau la nivel național sub brandul IQOS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.