Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața muncii a explodat în mandatul lui Trump. Așa ceva nu s-a mai văzut în ultimii 45 de ani

www.agerpres.ro
Donald Trump în mașină

Numărul americanilor care au solicitat ajutoare pentru şomaj a scăzut săptămâna trecută la cel mai redus nivel din ultimii aproape 45 de ani, evoluţie care indică o creştere puternică a numărului locurilor de muncă în luna februarie şi un ritm solid de creştere economică, relatează Reuters, scrie news.ro.

Perspectivele economice favorabile au fost scoase în evidenţă, joi, şi de un indice referitor la perspectivele activităţilor economice, care a crescut în ianuarie pentru a patra lună consecutiv.

Situaţia bună de pe piaţa muncii va continua să susţină cheltuielile de consum, chiar dacă vânzările cu amănuntul au scăzut în  ianuarie.

Sorin Grindeanu 'încinge' scandalul cererii de revocare a șefei DNA: Fostul premier dezvăluie ce mișcare va face Klaus Iohannis

”Solicitările pentru benificii de şomaj au scăzut cu 7.000, la un nivel ajustat sezonier de 222.000 de cereri, pentru săptămâna încheiată pe 17 februarie, a anunţat joi Departamentul Muncii. Numărul solicitărilor a coborât la 216.000 la jumătatea lunii ianuarie, care a fost cel mai scăzut nivel după ianuarie 1973.

Analiştii intervievaţi de Reuters anticipaseră că numărul solicitărilor pentru indemnizaţii de şomaj va rămâne neschimbat, la nivelul de 230.000. Este pentru a 155-a săptămână consecutiv în care aceste solicitări se menţin sub nivelul de 300.000, care este asociat cu o piaţă a muncii solidă, fiind cea mai lungă perioadă după 1970, când piaţa era mult mai mică.

Piaţa muncii este ocupată aproape de nivelul maxim, cu o rată a şomajului de 4,1%, cel mai redus nivel din ultimii 17 ani.

O minută publicată miercuri de Rezerva Federală pentru şedinţa de politică monetară de la sfârşitul lunii ianuarie arată că reprezentanţii instituţiei sunt optimişti în privinţa perspectivelor economice, iar unii dintre aceştia se aşteaptă ca cererea mare de angajaţi să ducă la un moment dat la creşteri ale salariilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.