Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața Arsenalului din Capitală va fi transformată în Piața NATO

Inquam Photos / George Calin
Viorica Dancila ziua NATO

Piața Arsenalului din București va fi transformată în Piața NATO, a anunțat ministrul Apărării la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea României la Alianța Nord Atlantică.

"Am decis, împreună cu doamna prim-ministru, să demarăm demersurile pentru amenajarea unui spațiu public deschis tuturor, care să fie dedicat Alianței Nord-Atlantice în rândurile căreia am intrat la 29 aprilie 2004. Cel mai potrivit spațiu pentru această destinație l-am identificat, nu departe de aici (sediul MApN- n.r.), se numește Piața Arsenalului, pe care o dorim transformată în Piața NATO. Piața Arsenalului amintește despre începuturile industriei de apărare din România pentru că aici a funcționat prima fabrică de armament a României moderne", a declarat Gabriel Leș, la sediul MApN, potrivit Mediafax.

Citeste si Atac GRAV în București - Un tânăr și-a găsit mama agresată de doi bărbați / Agresorii sunt căutați

"În condițiile în care România implementează cel mai ambițios plan de modernizare a echipamentelor Armatei sale, cu o consistentă implicare a industriei românești de apărare, considerăm că transformarea acestui loc public într-un spațiu care să amintească generațiilor de astăzi și viitoare de vocația euro-atlantică a României , fericit împlinită prin aderarea la NATO, se va constitui într-un gest firesc și necesar. Vom face toate diligențele către autoritățile competente pentru ca această propunere pe care o lansez astăzi să se materializeze până la finalul acestui an", a completat Gabriel Leș.

Ziua NATO în România este marcată, din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.