Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața bursieră americană pierde peste 200 de miliarde de dolari după raportul Amazon

nyt.com
amazon

Peste 200 de miliarde de dolari din valoarea pieței bursiere americane s-au evaporat joi, în timpul tranzacțiilor prelungite, după ce o prognoză slabă a companiei Amazon s-a adăugat la seria de rapoarte trimestriale pesimiste ale marilor companii din domeniul tehnologiei, scrie Reuters.

Acțiunile Amazon s-au prăbușit cu 17% după clopoțel, spulberând o capitalizare de piață de 190 de miliarde de dolari, după ce compania ei a prognozat o scădere de sărbători care va lăsa vânzările din trimestrul curent sub estimările Wall Street.

Tot după clopoțel, acțiunile Apple au scăzut cu aproximativ 1%, compania pierzând aproximativ 30 de miliarde de dolari din valoarea sa bursieră, după ce a raportat vânzări trimestriale de iPhone sub țintele Wall Street.

Cel mai recent dintr-o serie de rezultate trimestriale slabe ale unora dintre cele mai mari companii de pe Wall Street subliniază îngrijorările profunde privind sănătatea economiei globale, în timp ce băncile centrale cresc ratele dobânzilor în lupta împotriva inflației, potrivit Mediafax.

"Companiile Big Tech nu sunt imune la încetinirile economiei, mai ales dacă sunt orientate către consumatori", a declarat Rick Meckler, partener la Cherry Lane Investments din New Vernon, New Jersey.

"Pe măsură ce Fed se lansează în această încetinire planificată, aceasta afectează unele dintre afacerile lor orientate către consumatori și, având în vedere multiplii lor mari, provoacă contracții mari ale prețurilor acțiunilor lor", a spus Meckler.

Raportul slab al Amazon a făcut ca prețurile futures ale Nasdaq să scadă cu aproximativ 3%, ceea ce arată că traderii se așteaptă ca Wall Street să deschidă vineri cu un declin profund. Alphabet, proprietarul Google, și Microsoft au scăzut cu aproximativ 1% fiecare, adăugând pierderi după propriile rapoarte trimestriale primite slab marți.

Rapoartele de joi, publicate la sfârșitul zilei, au urmat, de asemenea, rezultatelor dezamăgitoare ale Meta Platforms, proprietar al Facebook, care anterior au făcut ca acțiunile sale să se prăbușească cu 25%. Scăderea de joi a lăsat valoarea bursieră a Meta la aproximativ 260 de miliarde de dolari, gigantul de odinioară fiind acum aproximativ a 20-a cea mai valoroasă companie de pe Wall Street.

Dacă scăderea înregistrată de Amazon după orele de tranzacționare se va reflecta în ședința de tranzacționare de vineri, aceasta va fi cea mai mare pierdere dintr-o zi din 2006 încoace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.