Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața cinematografică din China se îndreaptă spre un nou record de încasări

Phoenix
cinema

Piața cinematografică din China se îndreaptă spre un nou record de încasări după ce în a doua săptămână din decembrie a fost deja depășită suma totală a încasărilor din cel mai bun an de până acum, 2018, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Victor Ponta a făcut anunțul- Decizia pe care a luat-o în privința pensiilor speciale

Opt din primele zece producții cu cele mai mari încasări în China sunt producții autohtone. Suma de 8,67 de miliarde de dolari, la cât se ridica până acum recordul anual de încasări din cinematografele chineze, a fost depășită vineri, potrivit informațiilor date publicității de agenția de bilete Maoyan.

Cu două săptămâni înaintea finalului de an, încă au mai rămas multe filme importante care să fie lansate în perioada sărbătorilor.

Prima parte a anului nu anunța aceste performanțe. Lucrurile s-au schimbat odată cu premierele din perioada Anului Nou Chinezesc, când producția SF din China “The Wandering Earth” a reușit să încaseze peste 665 de milioane de dolari. Performerul verii a fost un film chinezesc de animație, “Ne Zha” care a strâns 710 milioane de dolari. De altfel “Ne Zha” și “Wandering Earth” au realizat împreună o șesime din totalul încasărilor din cinematografele chineze.

Citește și: Şedinţa de Guvern- Declarațiile lui Florin Cîțu și Ralucăi Turcan despre buget .

Și peliculele istorice și patriotice au contribuit la performanțele de box office în China, unde s-au aniversat 70 de ani de la declararea Republicii Populare. Dintre acestea, cele mai căutate au fost “My People, My Country” și “The Captain” (“The Chinese Pilot”).

Dintre producțiile străine, singurele producții care apar în lista primelor 10 cifre de încasări în China sunt “Avengers: Endgame” și “Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.