Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piața românească de artă debutează la Artmark cu cinci evenimente în luna septembrie

Foto Artmark
Artmark

Noul sezon al pieţei româneşti de artă debutează la Artmark cu cinci evenimente de-a lungul lunii septembrie, mizând pe dezvoltarea şi diversificarea pieţei de profil în 2021-2022. Prima sesiune de vânzări va avea loc pe 21 septembrie - Licitaţia de Artă Contemporană, care numără aproximativ 200 de lucrări, unele semnate de maeştri recunoscuţi - precum pictorii Ştefan Câlţia, Ion Iancuţ, Felix Aftene, dar şi sculptorul Marcel Guguianu, conform news.ro

Noile perspective ale pieţei româneşti de artă vizează funcţia artei de alternativă investiţională, ocazii unice pentru pasionaţi şi colecţionari de a avea acces la un marketplace unde pot identifica artă de patrimoniu ori contemporană la preţuri accesibile pentru debutul unei colecţii, dar şi pentru antreprenori, oameni de afaceri, investitori sau aceia care caută o alternativă pentru securizarea economiilor. Totodată, şi în noul sezon,

Casa Artmark îşi păstrează statutul tradiţional de partener în susţinerea cauzelor caritabile, având în vedere secţiunile umanitare care însoţesc evenimentele organizate de casa de licitaţii, care se angajează să susţină, prin Fapte Bune, cauze dincolo de vânzarea comercială de artă ori de promovarea culturală.

Noul sezon al pieţei româneşti de artă se deschide oficial prin evenimentul din 21 septembrie - Licitaţia de Artă Contemporană, care numără aproximativ 200 de lucrări, unele semnate de maeştri recunoscuţi - precum pictorii Ştefan Câlţia, Ion Iancuţ, Felix Aftene, dar şi sculptorul Marcel Guguianu, altele de artişti în curs de consacrare.

Licitaţia de Artă Contemporană include şi o secţiune caritabilă dedicată susţinerii activităţii profesionale a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi contribuirii la proiectul de renovare a Combinatului Fondului Plastic. Loturile de artă contemporană, donate de membrii UAP, sunt marcate cu o inimă roşie şi cu logoul Uniunii Artiştilor Plastici din România. Punerea acestora în licitaţie pornind de la preţul unitar de 100 de euro reprezintă o dovadă de deschidere către colecţionarii debutanţi şi o invitaţie de împrietenire cu mecanismele pieţei de artă.

Evenimentele care deschid noul sezon al pieţei româneşti de artă se vor desfăşura, în continuare, în format hibrid. Astfel, uşile Palatului Cesianu-Racoviţă, sediul Casei de Licitaţii A10 by Artmark, se redeschid pentru colecţionarii şi pasionaţii de artă care vor să participe fizic la sesiunile de licitaţii.

Totodată, revenirea fizică, în sala de licitaţie, va fi în continuare completată de alternativa canalului participării online prin platforma Artmark Live.

În mod tradiţional expoziţiile de artă pot fi vizitate virtual, pe artmark.ro, dar şi fizic, în sălile de expoziţie ale Palatului Cesianu-Racoviţă, str. C.A. Rosetti, nr. 5, cu acces gratuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.