Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pică Facebook și Twitter? Truth Social, aplicația de social media a lui Donald Trump, este testată și urmează să fie lansată

smartradio.ro
donald trump

Aproximativ 500 de testeri beta au început să folosească o primă versiune a "Truth Social", noua aplicație de socializare a fostului președinte american Donald Trump, au declarat două surse pentru Reuters.

Testarea aplicației Truth Social vine la un an după ce Trump a fost interzis pe Facebook, Twitter și YouTube al Alphabet. Noua sa companie de media și tehnologie, Trump Media & Technology Group, s-a angajat să ofere o "experiență captivantă și fără cenzură" pe aplicație, despre care directorul executiv Devin Nunes a declarat că va fi lansată până la sfârșitul lunii martie.

TMTG rămâne învăluită în secret și este privită cu scepticism de unele persoane din cercurile de tehnologie și media. Rămâne neclar dacă obiectivul de libertate de exprimare al aplicației poate coexista cu politicile magazinelor de aplicații ale Apple și Google.

Liz Willis, corespondent și vicepreședinte al operațiunilor la Right Side Broadcasting Network, a declarat pentru Reuters că a primit marți un e-mail în care se precizează că "T Media Tech LLC v-a invitat să testați Truth Social".

Willis a reușit să descarce aplicația pe iPhone-ul său prin intermediul site-ului de testare beta TestFlight, deținut de Apple, pe care dezvoltatorii îl folosesc înainte de a-și lansa aplicațiile în App Store. Utilizatorii au postat pe această versiune a Truth Social în ultimele 24 de ore, a declarat Willis.

Wayne Dupree, fondator al site-ului WayneDupree.com și gazda unui podcast conservator, se numără, de asemenea, printre cei care testează aplicația.

La sfârșitul zilei de miercuri, contul lui Trump de pe Truth Social avea 317 urmăritori, potrivit unei capturi de ecran văzută de Reuters. Trump avea 88 de milioane de urmăritori înainte ca Twitter să-l interzică.

Truth Social permite utilizatorilor să posteze și să împărtășească un "adevăr" în același mod în care ar face-o cu un tweet. Nu există reclame, potrivit lui Willis și unei a doua surse familiare cu TMTG.

Utilizatorii aleg pe cine urmăresc, iar feed-ul este un amestec de postări individuale și un flux de știri de tip RSS. Utilizatorii vor fi alertați dacă cineva îi menționează sau începe să îi urmărească.

Potrivit unei capturi de ecran, aplicația spune că o nouă experiență de mesagerie directă va fi disponibilă în curând.

Mai multe personalități media conservatoare au, de asemenea, conturi, potrivit unei capturi de ecran analizate de Reuters.

Contul lui Trump prezintă un "adevăr" pe care l-a postat în urmă cu trei zile, verificat la contul @realDonaldTrump cu o bifă roșie și cu mesajul: "Pregătiți-vă! Președintele vostru preferat vă va vedea în curând!"

Donald Trump Jr a evidențiat pe Twitter prima postare a tatălui său pe Truth Social.

TMTG a lansat o versiune actualizată, "Truth Social 0.9", miercuri dimineață.

Dacă un tester vede ceva ce nu-i place, poate face o captură de ecran și o poate raporta dezvoltatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.