Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PÎCCJ: Două persoane, între care un caporal, cercetate pentru producere şi comercializare de tutun

ciocanel judecator

Două persoane, între care un caporal, sunt cercetate penal într-un dosar privind producerea şi comercializarea de tutun şi alte produse specifice, activitatea infracţională de preparare a tutunului având loc la domiciliul militarului.

Potrivit unui comunicat transmis joi Agerpres de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurori militari de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Nicolae Lupaşcu (caporal în cadrul unei unităţi militare) şi Gheorghe Iacob, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a un kilogram tutun de fumat.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi alţi şapte suspecţi. "La domiciliul său din municipiul Buzău, unde deţinea utilaje profesionale pentru curăţarea tutunului vrac, pentru mărunţirea tutunului prelucrat şi pentru cântărirea şi ambalarea tutunului pentru fumat, inclusiv maşini pentru umplerea tuburilor de ţigarete cu tutun, inculpatul Lupaşcu Nicolae a coordonat activităţi de preparare a tutunului, persoanele implicate fiind remunerate cu sume cuprinse între 150 şi 200 lei pe săptămâna de lucru", spun procurorii.

Produsele rezultate din activitatea infracţională (tutun vrac, ţigarete, tuburi pentru ţigarete, diverse accesorii etc.) erau comercializate prin intermediul a două puncte de lucru, precum şi prin transportul acestora de către unii dintre inculpaţi sau suspecţi cu diferite autovehicule. Iniţial, cei doi inculpaţi au fost reţinuţi, însă ulterior procurorii militari au dispus faţă de aceştia măsura preventivă a controlului judiciar, arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.