Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pictură semnată de Pablo Picasso, expusă într-o reşedinţă scoţiană

theartstack.com
tablou les soles pablo picasso

Tabloul "Les Soles", semnat de Pablo Picasso, unul dintre cei mai renumiţi artişti ai secolului XX, a fost expus marţi la Duff House din Aberdeenshire, Scoţia, informează Xinhua şi AGERPRES.

Lucrarea nu este expusă foarte des în afara Scotland National Gallery din Edinburgh din cauza fragilităţii sale. A fost dată însă cu împrumut către Duff House, o reşedinţă construită în stil georgian din oraşul scoţian Banff, pentru a fi prezentată publicului până pe 29 octombrie. 

"Les Soles", inspirat de agitaţia din pieţele oraşului de coastă Royan, în sud-vestul Franţei, înfăţişează un crab şi doi peşti, care se pare că l-ar reprezenta pe Picasso şi pe două dintre iubitele sale.

Citeşte şi: Liam McIntyre și Harvey Keitel filmează în România pentru "See You Soon"

Tabloul a fost realizat în timpul celor trei luni pe care Picasso le-a petrecut la Paris, în martie 1940, în timp ce reşedinţa sa era încă în Royan. La scurt timp după plecarea sa, reşedinţa de pe coastă a fost ocupată de trupele naziste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Duff House, una dintre cele mai frumoase reşedinţe din Scoţia, a deţinut de asemenea un rol în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, fiind folosită pe post de penitenciar pentru prizonierii de război şi ca bază pentru trupele aliaţilor norvegieni.

Citeşte şi: Stevie Wonder, cap de afiş al unui concert în sprijinul luptei împotriva sărăciei în lume

Graeme Curran, managerul reşedinţei Duff House, care aparţine de Historic Environment Scotland, a declarat: "Suntem onoraţi să expunem creaţia unui artist emblematic al modernităţii. Situat pe malul mării, oraşul Banff este locaţia ideală pentru a înfăţişa publicului Les Soles semnat de Picasso, operă care îşi trage seva tocmai din viaţa la malul mării." 

La rândul său, Hannah Brocklehurst, curatorul principal al Scottish National Galleries, spune că "starea delicată a picturii o împiedică să călătorească, iar acum este pentru prima dată în mulţi ani când poate fi admirată într-o altă locaţie decât Edinburgh'', adăugând: ''Suntem încântaţi să putem expune o operă importantă în această locaţie specială." 

Construită pentru un un bogat om de afaceri la mijlocul anilor 17000, Duff House a căzut în paragină după cel de-Al Doilea Război Mondial. A fost restaurată şi redeschisă în 1995. În prezent găzduieşte o colecţie de opere de artă semnate de artişti precum El Greco, Gainsborough, Raeburn, dar şi artă contemporană.

Citeşte şi: Doliu în familia unui mare artist român! Fiica lui Marius Ţeicu a decedat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.