Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone dă lovitura. E primul primar căruia îi pasă de românii din Ucraina/ video

piedone mahala

Deși mulți în bagă în tot felul de combinații politice, primarul Sectorului 4 pare să aibă alte priorități. Pentru că nu are grija realegerii ca primar anul viitor în condițiile în care acum ar lua din nou primăria cu scoruri care țin departe orice candidat, el a trecut pe diplomație publică.

Cea mai nouă lovitură de imagine o reprezintă acordul de înfrățire între Sectorul 4 și Comuna Mahala din Regiunea Cernăuți unde românii sunt majoritari (98% din populație este formată din etnici români).

Delegația a fost condusă de Primarul Elena Nandriș.

Scopul întâlnirii l-a reprezentat stabilirea unor relaţii de prietenie şi colaborare, prin implementarea unui parteneriat activ de interes civic, prilej cu care a fost semnat și acordul de cooperare dintre cele două entităţi administrative.

Astfel, demersul celor doi Edili vizează susţinerea reciprocă în domenii precum administrația publică locală, cultură, turism, economie și comerț, dar și în alte domenii compatibile cu politicile administrativ-sociale agreate de ambele părți.

Totodată, cei 8 membri ai delegației ucrainene au fost invitați de Primarul Cristian Popescu – Piedone la un tur al Sectorului 4, cu vizitarea principalelor obiective de investiții recent inaugurate, a instituțiilor de interes public local, dar și a parcurilor Lumea și Orășelul Copiilor.

„Mă bucur că astăzi am reușit să facem un prim pas către realizarea înfrăţirii administrative dintre Sectorul 4 şi Comuna Mahala, singura localitate din zonă unde stă arborat pe clădirea Primăriei steagul românesc. Limba română a primit statutul de limbă regională în comună, conform noii legi ucrainene privind principiile politicii lingvistice, decizie luată în cadrul Adunării Generale a comunei Mahala din martie 2013. La întâlnirea de astăzi, am schimbat opinii referitor la direcţiile ce trebuie urmate pentru dezvoltarea ambelor entităţi administrative şi chiar am gândit câteva proiecte comune, pe care le vom pune în practică în perioada imediat următoare.”(Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4).

Seara s-a încheiat tot românește:

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.