Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone denunță o încălcare a drepturilor: CAB a 'uitat' de recursul în casație formulat de fostul primar (Document)

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5, acuză o încălcare a drepturilor sale, din cauza faptului că președintele Curții de Apel București nu a trimis la ÎCCJ recursul în casație formulat de Piedone în urmă cu 85 de zile.

Pe 12 mai 2022, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu. Piedone a fost acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

Pe 9 iunie 2022, Cristian Popescu Piedone a formulat recurs în casație, o cale extraodinară de atac care urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. Vineri, 2 septembrie, sunt 85 de zile de la depunerea cererii la Curtea de Apel București, însă documentele nu au ajuns încă la ÎCCJ, potrivit unei cereri depuse de fostul primar, prin avocat, la CAB, joi, 1 septembrie.

Piedone amintește că, prin cererea de recurs în casație a formulat și o cerere de suspendare a executării pedepsei, care nu poate fi judecată având în vedere că dosarul nu a fost trimis încă de la CAB la ÎCCJ. În aceste condiții, fostul primar se consideră prejudiciat în drepturile sale procesuale și solicită conducerii Curții de Apel București să explice de ce nu a transmis la ÎCCJ dosarul cauzei.

De judecarea recursului în casație ar putea depinde și caracterul de admisibilitate al unei eventuale acțiuni la CEDO a fostului primar Piedone. Astfel, prelungirea recursului în casație se constituie într-o piedică la exercitarea de către Piedone a dreptului de a se adresa Curții Europene a Drepturilor Omului.

Solicitarea transmisă de Cristian Popescu Piedone, prin avocați:

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.