Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone, prins cu minciuna. Reacția ANI după ce edilul a spus că are acord pentru numirile nepoților la Primăria Sectorului 5: Nu dăm derogări

Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a precizat că nu dă derogări, contrazicând spusele primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care, acuzat că și-a angajat trei nepoți la Primărie, a susținut că pentru orice numire are acordul scris al instituției.

Reprezentanții Agenției Naţionale de Integritate au declarat că instituția nu dă derogări sau altfel de permisiuni. ANI are competente doar în evaluarea declarațiilor de avere și interese, conflictelor de interese, a incompatibilităților și a averilor nejustificate.

„Noi nu dăm acorduri. Agenția face doar rapoarte de evaluare, evaluează declarațiile de avere, de interese, stările de incompatibilitate, conflictele de interese și așa mai departe. Noi nu dăm astfel de derogări. Într-adevăr, când cineva are o dilemă juridică sau solicită un punct de vedere pe aplicarea legii, noi doar raportat la acea situație de fapt scrisă putem să dăm, dar în rest nu”, au precizat reprezentanții ANI, pentru adevarul.ro, menționând că punctele de vedere ale instituției nu sunt o interpretare generală și obligatorie a textelor de lege.

Piedone: Am acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat ,duminică, cu privire la angajarea la primărie a nepoţilor săi, că nu este un conflict de interese.

„În clipa în care îți angajezi îți și asumi. Afini la ANI înseamnă afini, nu înseamnă nepot. Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepot de gradul 1. Sau nu este..., nici nu mai știu cum se numesc afinii. Nu.

Orice numire a oricărui posibil care sunt acuzat, am acordul scris, înainte să știu, deși eram ferm convins că nu era nici o problemă, am acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate”, a spus primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, duminică, la Digi24, după ce a fost întrebat dacă este adevărat că și-a angajat la Primărie 3 nepoți.

Piedone nu vrea „trădători” în jurul său

„Rude înseamnă decât rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate”, a mai afirmat Piedone, după ce a fost întrebat dacă pentru fiecare dintre aceste rude angajate la Primărie a cerut un punct de vedere.

Întrebat dacă este vorba de imoralitate, Piedone a spus. „Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii?”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.