Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone rezolvă problema sectorului unde toți copiii și profesorii vor primi tablete

ziaruldeiasi.ro
Cristian Popescu Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a convocat astăzi, 06.11.2020, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 5, având în vedere evoluția epidemiologică și măsurile care se vor aplica începând de luni, 09.11.2020, pe teritoriul României. Punctele de pe ordinea de zi, aprobate în unanimitate, au fost următoarele:

a.            Revizuirea „Regulamentului de Organizare și Funcționare al Comitetului Local pentru Situații de Urgență”;

b.            Măsuri în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS – COV2, în contextul evoluției pandemiei și ținând seama de rata de incidență ridicată (peste 3/1000 de locuitori), pe raza administrativ – teritorială a Municipiului București în general și a Sectorului 5 în special. În acest sens, se va realiza implicarea structurilor din cadrul Poliției Locale Sector 5, care va asigura permanența în teren, în vederea punerii în aplicare a prevederilor H.C.M.B.S.U. nr. 26/02.11.2020 și a H.C.N.S.U. nr. 52/05.11.2020 și a hotărârilor ce vor fi luate în cadrul ședinței de astăzi;

c.            Măsuri ce se vor lua la nivelul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 5 și a instituțiilor subordonate Consiliului Local Sector 5. Astfel, vor fi asigurate măsurile de protecție sanitară, prin achiziționarea de bunuri și servicii, necesare combaterii COVID-19.

d.            Echipa  mobilă de intervenție din cadrul D.G.A.S.P.C. Sector 5 va acorda servicii socio – medicale, în vederea prevenirii efectelor pandemiei de COVID-19. În acest sens, D.G.A.S.P.C. Sector 5 va asigura achiziționarea de bunuri și servicii în vederea implementării măsurilor menționate anterior;

e.            D.G.A.S.P.C. Sector 5 va asigura achiziționarea de bunuri și servicii în vederea implementării măsurilor menționae la pct. e.

De asemenea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a propus domnului primar convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, în vederea adoptării unei Hotăriri care să reglementeze distribuirea a peste 30.000 de tablete achiziționate de Economat S.R.L încă din luna august 2020, dar care nu au ajuns la beneficiarii reali ai achiziției, mai exact, elevii și profesorii din Sectorul 5, din cauza unor conflicte și neînțelegeri care vor fi făcute publice în urma investigației demarate de Primarul Sectorului 5.

Totodată, se va solicita și diminuarea capitalului social în cuantumul contravalorii tabletelor achiziționate anul acesta de Economat S.R.L.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.