Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piercingul extrem, ritual al unui festival organizat pe insula turistică Phuket din sudul Thailandei

Operation World
Thailanda

Mirosul de dezinfectant se combină cu aromele de tămâie pe străzile din Phuket la începutul Festivalului vegetarian, cunoscut în special pentru parada adepţilor săi cu obraji şi buze străpunse de ace, cuţite şi chiar de săbii, informează AFP.

Organizat pe insula turistică Phuket din sudul Thailandei, evenimentul datează din secolul al XIX-lea, când, în 1825, membrii unei trupe chineze de teatru care susţineau spectacole în regiune s-au îmbolnăvit după ce au mâncat carne.

Potrivit legendei, artiştii au adoptat atunci un regim vegetarian pentru a se purifica şi şi-au străpuns obrajii cu diverse tije ascuţite în cadrul unui ritual taoist, potrivit Agerpres.

"Persoanele care îşi pun dorinţe trebuie să îşi străpungă pielea pentru a-şi exprima gratitudinea faţă de zei şi pentru a se debarasa de ghinionul lor", a explicat un spectator de 18 ani, Chitsanuphong Tankogkoy.

"Am putut să-mi purific sufletul şi să mă concentrez asupra muncii mele", a declarat Teepakorn Kerdkla, în vârstă de 62 de ani, aşteptând începerea procesiunii.

Urmaşii comunităţii chineze din Phuket celebrează amintirile legate de strămoşii lor în cadrul unui eveniment denumit "Festivalul celor nouă zei-împăraţi", care durează nouă zile şi pe durata căruia participanţii nu mănâncă deloc carne.

La răsăritul Soarelui pe insula turistică thailandeză, tobele bat, clopotele răsună şi tămâia arde pentru a marca începerea festivităţilor zilei.

După ce credincioşii ies din sanctuarul Joor Soo Gong Naka, mai mulţi infirmieri supraveghează cu atenţie obiectele ascuţite ce au fost alese de participanţi, care variază de la ţepuşe din lemn şi până la săbii lungi.

În timp ce petardele explodează la trecerea procesiunii, sute de participanţi defilează pe ritmurile unei muzici tradiţionale difuzate din boxe amplasate pe străzile oraşului.

Mulţi dintre ei intră în transă înainte să se automutileze, iar localnicii spun că acea stare le atenuează durerea.

Festivalul urmează să atragă mii de vizitatori, o adevărată mană cerească pentru sectorul turistic thailandez, profund afectat de criza generată de pandemia de COVID-19 după anul 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.