Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pierre Moscovici, ținta unui atentat

pierre-moscovici

Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, era vizat de unul din cele opt pachete suspecte interceptate luni la Atena, a indicat miercuri o sursă apropiată anchetei, relatează AFP.

Potrivit sursei, informaţia a fost confirmată de poliţia elenă, scrie agerpres.ro.

Preşedintele Eurogrupului, olandezul Jeroen Dijsselbloem, a fost şi el ţinta unei scrisori capcană, care a fost interceptată, a afirmat marţi purtătorul său de cuvânt.

Opt pachete ''suspecte'', similare celor adresate săptămâna trecută Ministerului german de Finanţe şi reprezentanţei Fondului Monetar Internaţional (FMI) la Paris, au fost descoperite într-un oficiu poştal din Atena, a indicat luni poliţia elenă.

Pachetele respective se aflau într-un centru de expediţie din nordul capitalei elene. Ele erau adresate unor ''personalităţi din ţări europene'' şi altor instituţii economice mondiale, a precizat atunci poliţia.

Pachetul primit la Paris l-a rănit uşor la faţă şi la mâini pe funcţionarul care l-a deschis. Cel din Berlin a fost interceptat de serviciile de securitate.

'Conspiraţia celulelor de foc', o grupare anarhistă greacă, a revendicat acţiunea de la Berlin şi anchetatorii francezi au atribuit de asemenea atentatul de la Paris mişcării anarhiste elene.

Moscovici şi Dijsselbloem se numără printre personalităţile care au contribuit în mare măsură la elaborarea celui de-al treilea plan de ajutor pentru Grecia şi ei sunt în continuare în prima linie a negocierilor cu Atena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.