Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piesa lipsa in tratarea diabetului de tip 1 a fost descoperita

diabet

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Lincoln a descoperit al cincilea simptom spre care tinteste sistemul imunitar, in tratarea diabetului de tip 1. Dr. Michael Christie a declarat pentru BBC citat de hotnews.ro ca au o imagine completa a celei de-a cincea tinta, iar in curand se poate trece la tratarea bolnavilor de diabet tip 1.

Imaginea completa a zonelor pe care sistemul imunitar le ataca, cauzand, astfel, diabetul de tip 1, a fost descoperita de oamenii de stiinta. 

Studiul publicat in “jurnalul Diabetului” a descoperit al cincilea si ultimul simptom spre care sistemul imunitar tinteste. 

O echipa de la Universitatea din Lincoln sustine ca descoperirile ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi cai de prevenire si tratare a acestei boli. 

In diabetul de tip 1, sistemul imunitar distruge celulele beta care produc insulina- hormonul care are rolul de a mentine nivelul zaharului din sange in limite normale. 

Studiile realizate pe anticorpi unici ai pacientilor cu diabet de tip 1 au aratat ca exista cinci tinte pe care sistemul imunitar le ataca. 

In trecut au fost descoperite primele tinte, dar ultima s-a dovedit a fi greu de obtinut timp de doua decenii. 

Doctorul Michael Christie de la Universitatea Lincoln, care a condus cercetarile, a declarat pentru BBC ca “cu aceasta noua descoperire, am reusit sa stabilim spre ce tinteste sistemul imunitar- avem imaginea completa.” 

Tintele sunt:

  • Insulina
  • Glutamatul de decarboxilaza
  • IA-2 (ANTICORPI ANTI-TIROZINFOSFATAZA)
  • Zinc transportor-8
  • Piesa finala fiind tetraspanina-7

Din punct de vedere tehnic, acestea sunt implicate in secretia sau depozitarea insulinei. 

Cunostintele acumulate referitoare la unele dintre tinte sunt deja folosite intr-un studiu la King's College din Londra, care urmareste incetinirea evolutiei diabetului de tip 1. 

Doctorul Christie spune ca, avand o imagine completa, ar putea trece la ingrijirea pacientilor cu diabetul de tip 1. 

El a spus: “Odata ce sistemul imunitar decide ca vrea sa elimine ceva este greu de oprit, deci diabetul s-a dovedit a fi o boala greu de prevenit. Speram ca, prin identificarea tintelor majore ale bolii, putem gasi cai de a o preveni, prin blocarea raspunsului sistemului imunitar la cele cinci proteine, fara a expune persoana la infectii.” 

“Tinand cont de noile imbunatatiri in intelegerea bolii, sper ca vom crea un tratament acum; Am mai multa incredere acum, decat in urma cu 5 ani.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.