Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pilotul avionului care l-a transportat pe Sala nu era calificat pentru zboruri de noapte și avea daltonism

Daily Star
avion, dispariție, sala

David Ibbotson, pilotul avionului care îl transporta pe Emiliano Sala de la Nantes la Cardiff şi care s-a părbuşit în Canalul Mânecii, nu era calificat pentru zboruri de noapte, informează BBC, relatează News.ro.

Citește și: Trafic BLOCAT în Eurotunel: trenurile nu circulă între Franța și Marea Britanie

Potrvit sursei citate, Ibbotson ar fi suferit de probleme de distingere a culorilor (afecţiune ce include daltonismul) şi nu ar fi putut zbura noaptea.

Autoritatea aviatică civilă din Marea Britanie nu a dorit să comenteze această informaţie, precizând că aşteaptă raportul final al asociaţiei de investigare a accidentelor aviatice (AAIB).

Ibbotsson avea licenţa valabilă doar pentru zborurile de zi.

"Problemele de distingere a culorilor îl împioedică pe un pilot să obţină licenţa pentru zboruri de noapte, deoarece este foarte important să fii în stare să diferenţiezi luminile verzi de cele roşii, în întuneric. Zburând în afara restricţiilor licenţei este ilegal şi afectează asigurarea care acoperă zborul", a declara o sursă din aviaţie pentru BBC Wales.

În aviaţia europeană, noaptea este defintiă ca perioada între o jumătate de oră după apus şi o jumătate de oră până la răsărit.

Potrivit planului de zbor, avionul lui Sala trebuia să decoleze de la Nantes spre Cardiff la 21 ianruarie, la ora locală 09.00, dar a întârziat până după ora locală 19.00, la o oră şi zece minute de la apus.

La începutul acestei luni, presa engleză a anunţat că Pilotul David Ibbotson nu avea nici licenţă pentru zboruri comerciale.

Epava avionului în care se aflau fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, la 3 februarie, pe fundul Canalului Mânecii.

La 7 februarie, autorităţile britanice au anunţat că au recuperat din epava avionului trupul neînsufleţit al fotbalistului Emiliano Sala. Trupul pilotului David Ibbotson nu a fost găsit.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se aflau Sala şi pilotul, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.