Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pilotul olandez Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Mexicului

www.redbull.com
Max Verstappen

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull Racing Honda), a câștigat duminică seara Grand Prix-ul Mexicului, din Ciudad de Mexico, de pe Autódromo Hermanos Rodríguez. Verstappen a plecat de pe locul 3 din grilă, dar a trecut în frunte după primul viraj. Pe locul doi a terminat rivalul Lewis Hamilton, anunță Mediafax.

Cursa de pe Autódromo Hermanos Rodríguez a avut un start disputat, Max Verstappen, plecat de pe locul 3, a reușit să îi depășească pe Valtteri Bottas și pe Lewis Hamilton, ieșind primul din virajul cu numărul 1.

Imediat după aceea, în pluton au avut loc câteva acroșaje, care au necesitat intervenția safetycar-ului. După reluare, Verstappen și-a asigurat un avantaj confortabil, datorită căruia, a reușit să își recupereze prima poziție și după ce a făcut singurul schimb de pneuri.

Lewis Hamilton a fost într-o permanentă cursă de urmărire, însă nu avut nci o șansă de a se apropia decisiv. Mai mult, în ultimele 10 tururi, mexicanul Sergio Perez, coechipierul lui Verstappen la Red Bull Racing Honda, s-a apropiat foarte mult de britanic, care însă și-a demonstrat experiența, păstrându-și poziția secundă până la final.

A fost cea de a 9-a victorie a sezonului pentru Max Verstappen și cea de a 18-a din carieră. Acesta a spus la interviul de la final: „Fanii de aici au fost incredibili. Este incredibil. Să-l am pe Checo ca și coechipier aici, în Mexic, este uimitor. Fanii de aici sunt incredibili. Iubesc Formula 1. La start a fost vorba despre încercarea de frâna cât mai târziu posibil, iar asta mi-a făcut cursa, deoarece m-am putut concentra doar pe mine. Încă mai este mult până departe, dar bineînțeles că arată bine.”

Olandezul s-a desprins în clasamentul general, având 312.5 puncte, cu un avans de 19 puncte față de Lewis Hamilton, care are 293, 5 și este urmat de Valtteri Bottas, cu 185.

Clasamentul general pe echipe este condus în continuare de Mercedes cu 478,5 puncte, însă Red Bull Racing Honda s-a apropiat periculos, la un singur punct (477,5).

Pe 3, la mare distanță, se află acum Ferrari, cu 268,5.

Formula 1 continuă în weekend-ul viitor, cu Marele Premiu al Braziliei, de la Sao Paulo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.