Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ping-pong cu acuzații - Putin: 'Acțiunile regimului de la Kiev nu au altă definiție decât cea de crimă împotriva umanității'

putin ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat drept genocid politica autorităților de la Kiev împotriva locuitorilor din Donbass și a declarat că este nevoie de o reglementare juridică adecvată și flexibilă pentru a preveni astfel de crime împotriva umanității, transmite agenția rusă de stat Tass.

În discursul său adresat participanților la Forumul Juridic Internațional de la Sankt Petersburg, Putin a făcut apel la un dialog deschis pentru a dezvolta o "reglementare juridică adecvată și flexibilă" pe teme vitale, numind printre acestea agenda climatică, lupta împotriva foametei, asigurarea stabilității piețelor alimentare și energetice și asigurarea stabilității strategice, menținerea regimurilor de neproliferare, îmbunătățirea situației în domeniul controlului armelor.

"Toate aceste domenii necesită o reglementare juridică adecvată și flexibilă, o muncă comună minuțioasă. Și atunci nu vor mai exista crize precum cea care se întâmplă astăzi în Donbass, pentru a-i proteja pe locuitorii săi de genocid - iar acțiunile regimului de la Kiev nu au altă definiție decât cea de crimă împotriva umanității", a declarat președintele.

Putin și-a exprimat încrederea că "doar prin respectarea constantă a dreptului internațional, lucrând pe o bază colectivă, este posibilă rezolvarea celor mai complexe probleme cu care se confruntă lumea și asigurarea unei dezvoltări stabile, durabile și progresive a tuturor statelor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.