Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ping pong cu Legea falimentului personal. Nebunia întâietății și caimacul imaginii

Cei cu creditele în franci elvețieni au ieșit în stradă. Imediat politicienii și-au adus aminte de o lege care a fost ani la rândul pasată de colo colo prin sertarele Parlamentului.

Într-un sfârșit s-au pus pe muncă și au și decis să o expedieze în câteva zile. Doar ce și-au suflecat la cămăși și a apărut revelația - Cine a depus primul legea? Care e legea cu aprobare și care nu?....

În Parlament există în acest moment 4 proiecte de lege referitoare la insolvența persoanelor fizice. Cel mai vechi proiect de lege este al lui Iuliu Urban, fost senator PDL. În principiu dezbaterea ar trebui să se finalizeze cu un proiect sinteză a tuturor proiectelor.

În ședința de astăzi a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților reprezentanții PSD au tergiversat cât au putut pe motiv că doar una (nu prima - cel depus de deputatul PSD, Ana Birchall) din cele patru proiecte a fost trimis la comisie de Biroul Permanent (singurul for care distribuie legile și sesizează comisiile parlamentare).

Acest aspect a fost imediat punctat de reprezentanții Opoziției:

Parlamentarii Puterii respectă regulamentul Camerei Deputaților doar când le este favorabil”, a opinat deputatul PNL Valeria Schelean.

Liberalul face referire la practica parlamentară: Parlamentarii puterii nu respectă regulamentul Camerei în sensul că atunci când Parlamentul este sesizat cu mai multe proiecte de lege cu același obiect de reglementare ele se conexează, se discută împreună, cel mai vechi devine proiect de bază și restul amendamente, adică inclusiv cel al deputatului Ana Birchall.

REPLICA PSD a venit imediat - Ei au susținut că nu se poate suplimenta ordinea de zi a Comisiei Juridice cu toate cele 4 proiecte pentru că nu au fost sesizați de Biroul Permanent decât cu proiectul Birchall.

Cum nu s-a ajuns la nici un consens.... ședința a fost ridicată și sunt șanse mari ca sesiunea parlamentară extraordinară să fie ratată și Legea falimentului personal să fie amânată sine die.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.