Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ping-pong cu recursul compensatoriu: Monica Macovei o 'exonerează' pe Raluca Prună

macovei

După ce Tudorel Toader a prezentat procedura prin care legea recursului compensatoriu, care a permis eliberare anticipată a mii de deţinuţi, a intrat în vigoare, eurodeputata Monica Macovei aruncă din nou vina către Ministrul Justiţiei.

CITEȘTE ȘI: Îţi poate salva viaţa: Cum şi unde să-ţi măsori tensiunea arterială

"Toader și PSD&ALDE sunt vinovați pentru eliberarea deținuților prin legea recursului compensatoriu. Să nu-și mai caute scuze! Încercarea lui Toader de a căuta alți vinovați, care ar fi redactat anterior textul legii, este ridicolă și este exact tactica aplicată de Dragnea care îi pune pe alții să dea Ordonanțe de Urgențe de care el "nu știe".

Chiar dacă legea a fost scrisă de altcineva, chiar dacă a fost aprobată când ministru era Iordache, pe Toader nu îl împiedica nimeni, după ce a ajuns ministru, să se opună ferm adoptării ei în Parlament. Și nu uităm pledoaria pe care o făcea Toader pentru eliberarea deținuților, pe motiv că penitenciarele sunt prea aglomerate.

PSD&ALDE, la fel, puteau respinge legea în Parlament dacă nu voiau să fie eliberați deținuții. Dar acesta a fost planul lor de la bun început, să adopte legea recursului compensatoriu, o formă de grațiere mascată, căci nimeni nu i-a obligat să aprobe legea.

Toader și PSD&ALDE au eliberat un număr mare de deținuți într-o perioadă scurtă de timp, fără nicio pregătire și astfel au determinat creșterea criminalității, Vina pentru cazurile de violență din țară este și a lor, oricât neagă", scrie Macovei pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Forma BURICULUI îți dezvăluie predispoziția spre anumite afecțiuni

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că MJ nu a fost de acord cu modificările propuse la Legea recursului compensatoriu şi s-a exprimat în sensul că acest act normativ este neconstituţional. Toader a postat marţi, pe Facebook, un mesaj în care aduce noi precizări cu privire la recursul compensatoriu, în contextul criticilor la adresa sa cu privire la eliberarea unor deţinuţi violenţi care au recidivat. El explică parcursul adoptării Legii privind recursul compensatoriu "pe înţelesul tuturor" şi afirmă că actul normativ a fost iniţiat de fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună, avizat favorabil de CSM şi modificat apoi în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.