Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ping-pong politic pe desființarea SIIJ! Kelemen Hunor: 'Nu înseamnă că reînfiinţezi un alt SIIJ. Vom vedea, vom găsi'

captura Facebook
Kelemen Hunor UDMR congres

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că în cadrul negocierilor cu PNL şi PSD privind formarea unei coaliţii guvernamentale s-a discutat despre desfiinţarea, prin lege, a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. „Am spus că prin lege se va desfiinţa SIIJ-ul şi atribuţiile şi competenţele trebuie date la o structură, mai mult nu am discutat”, a afirmat Kelemen Hunor sâmbătă seară, la finalul negocierilor privind formarea unei coaliţii guvernamentale, relatează NEWS.RO.

Acesta a menţionat că preluarea dosarelor de la SIIJ de către o nouă structură nu presupune înfiinţarea unei noi entităţi.

„Nu. Desfiinţare. Dar acest lucru înseamnă că trebuie să se ocupe cineva şi de aceste dosare şi de cazurile care vor fi în viitor, dacă vor fi. Trebuie să le duci undeva. Nu înseamnă că reînfiinţezi un alt SIIJ. Vom vedea, vom găsi. (...) Asta va decide premierul împreună cu ministrul de justiţie”, a declarat el.

Kelemen a menţionat că nu s-a intrat, în cadrul discuţiilor, în detalii cu privire la acest subiect, dar că s-a ţinut cont de angajamentele României privind domeniul justiţiei.

Premierul propus de PNL Nicolae Ciucă a anunţat sâmbătă seară, după mai mult de cinci ore de negocieri, că au fost finalizate programul de guvernare şi acordul politic, precizând că s-a stabilit ca Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să fie desfiinţată până la 31 martie 2022 şi înlocuită de o altă structură.

Vezi si: Nicolae Ciucă oferă detalii despre instituția care ÎNLOCUIEȘTE SIIJ: 'O să respecte directiva CJUE și MCV' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.