Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pirotehniștii din Arad intervin pentru ridicarea unei grenade, pe malul râului Mureș

grenada

Pirotehniştii intervin, marţi, pentru ridicarea unei grenade defensive care prezintă risc de explozie, găsită pe malul râului Mureş, într-un parc din municipiul Arad, potrivit Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, în urma unui apel făcut luni la 112, echipa pirotehnică s-a deplasat pe malul Mureşului, în zona parcului Europa, unde doi copii au găsit pe malul râului două tuburi de cartuşe.

Vezi și: Marcel Vela, START la curățenie! Doi grei din Poliție, EXECUTAȚI dintr-O LOVITURĂ! Schimbări de trupe la vârful MAI

"Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului din zonă şi a mai descoperit 23 de cartuşe de infanterie de diferite calibre şi o grenadă de mână defensivă. Muniţia provine din cel de-Al Doilea Război Mondial. Grenada de mână defensivă, îngropată jumătate în pământ, nu are cuiul de siguranţă şi prezintă pericol la ridicare", a informat ISU Arad.

Pe timpul nopţii, zona a fost păzită de poliţişti, fiind solicitat şi sprijinul echipei pirotehnice de la ISU Alba.

"În urma cercetărilor executate de către echipa pirotehnică s-a luat decizia asigurării zonei pentru extragerea grenadei din pământ cu ajutorul unui dispozitiv tip gheară, cu o lungime de 50 de metri. Operaţiunea este în desfăşurare", au mai precizat reprezentanţii ISU Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.